The Clash of the Cover Bands


Halve Finale Regio Zuid Nederland / The BENELUX Edition 2014/2015


AC/DShe + Barracuda + Bestial Devastation + First Taste + iSoulation + Mr. TEAB + MXL + Tenggara Boys


De zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux.

Op vrijdag 12 juni a.s. vindt in Poppodium De Effenaar in Eindhoven een Halve Finale plaats voor de extra landelijke cyclus van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2015' waar acht bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld en de winnaars plaatsen zich voor de finale van deze extra landelijke cyclus die wordt gehouden in de Leerfabriek in Oisterwijk op zaterdag 24 oktober 2015. Poppodium De Effenaar, Dommelstraat 2 in Eindhoven opent op vrijdag 12 juni a.s. om 18.30 uur haar deuren en het programma start om 19.15 uur.

De line-up (in willekeurige volgorde):

- AC/DShe: AC/DC tribute uit Rosmalen
- Barracuda: Rock coverband uit Eindhoven
- Bestial Devastation: Sepultura tribute uit Dongen/Breda
- First Taste: Triggerfinger tribute uit Venlo
- iSoulation: Funk, Soul coverband uit Bergen op Zoom
- Mr. TEAB: Rock coverband uit Schijndel
- MXL: Pop, Rock uit Groesbeek
- Tenggara Boys: Allround coverband uit Cuijk

Dit jaar is de grootste bandcompetitie van Nederland 'The Clash of the Cover Bands' voor de vierde keer de grens over geweest en betrekt ook België en Luxemburg in haar spannende zoektocht naar de beste en populairste coverband. 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014' vindt in eerste instantie plaats in 6 regio's: Zuid Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland), West Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland), Noord Nederland (Friesland, Groningen), Oost Nederland (Gelderland, Overijssel, Drenthe), een extra Benelux cyclus (in aanloop naar het 12½ jarig bestaan van 'The Clash') en België/Luxemburg. Elke regio heeft haar eigen cyclus van voorrondes/selectierondes, halve finales en finale. De winnaars van alle regionale finales ontmoeten elkaar in de BENELUX Semi-Finals, en daarna de knallende BENELUX Grand Finale. De regionale finalerondes in Nederland vinden plaats op de meest gerenommeerde podia zoals o.a. Poppodium 013 Tilburg, Melkweg Amsterdam, P60 in Amstelveen, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, Podium de Vorstin in Hilversum en Metropool in Hengelo.
De winnaars van de Regio-Finales plaatsen zich voor de BENELUX Semi-Finals die worden gehouden in dé Poptempel van Nederland: Paradiso Amsterdam (main hall).

De deelnemende bands worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek (via stembiljetten). Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grand Finale die wordt beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Vanaf de Regio-Finales worden ook de muzikanten individueel beoordeeld en per ronde krijgen de beste drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten en vocalisten een nominatie voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.

Entrée: € 12,50 aan de kassa en € 10,- via de voorverkoop op onze website www.theclashofthecoverbands.com.

Inschrijven
Speel jij in een coverband of tributeband en zijn jullie klaar om de hele Benelux te veroveren? Geef je dan ook op voor ‘The Clash of the Cover Bands – The BENELUX Editionen laat je horen! Via www.theclashofthecoverbands.com kun je je coverband inschrijven voor de grootste bandcompetitie van de Benelux! Ook vind je hier meer informatie over deze spectaculaire bandcompetitie.