DDW Music special: Two Gallants + Hollis Brown + Grim Tim


DDW Music special


Hollis Brown + Grim Tim


Schurende blend van folk, rock en country voor de liefhebbers van de oude Black Keys en Led Zeppelin.

Ja, natuurlijk roepen we altijd dat de bands die we boeken geweldig zijn, maar Two Gallants is er dus echt eentje die wij sinds hun laatste Effenaar show in juni 2006 als een reusachtige post-it aan de muur hebben hangen. Dit duo uit San Francisco is de belichaming van alles dat rauwe blues ademt en schurende country kreunt.

Op het nieuwe album ‘We Are Undone’ gaat de band gelukkig verder waar ze gebleven waren; ruige rock met het hart op de juiste plaats. Dit tweekoppige tourmonster gaat de kleine zaal rocken en hopelijk duurt het daarna niet weer bijna 10 jaar voor ze opnieuw langskomen.

Hollis Brown
Mike Montali en zijn mannen gooien garage, blues, maar zeker ook een dikke dosis soul in een fijne blend. Luchtiger dan Two Gallants, maar een zeer grote tip voor alle liefhebbers van rauwe en pure pop. Luister maar eens naar ‘Cathedral’, ‘Sandy’, ‘Wait For Me Virginia’ en voel deze kerels van Hollis Brown. Straight from new York!

Grim Tim
Grim Tim is een jonge driekoppige band uit Eindhoven die een dynamische mix maken van alternatieve blues en rock. In oktober 2014 hebben ze een gloednieuw album uitgebracht en in een uitverkocht Stroomhuis in Eindhoven, werd ‘Satisfriction’ gepresenteerd. Ook vanavond wordt het ongetwijfeld weer een rockende en dampende bedoening; Op het podium en in de zaal!
 

De show van Two Gallants, Hollis Brown en Grim Tim  is onderdeel van DDW Music. DDW Music is het nieuwe muziekfestival tijdens de Dutch Design Week. Van 17 t/m 25 oktober spelen meer dan 30 cutting-edge artiesten op diverse locaties in Eindhoven.

Naast de concerten in de stad, vinden er in de Effenaar en het Muziekgebouw onder de noemer DDW Music Specials een grotere concerten plaats. Voor deze concerten is er alleen losse kaartverkoop. Hiervoor zijn Rufus Wainwright (25 okt in het Muziekgebouw) en Two Gallants (22 okt in de Effenaar) bevestigd. 

Meer informatie DDW Music
Facebookpagina DDW Music


DDW Music spotify playlist: