Stratovarius + Gloryhammer


Eternal World Tour 2015


+ Divine Ascension


Stratovarius + Gloryhammer

Voor de powermetal liefhebbers van Helloween, Blind Guardian en Stratovarius!

De mannen van het Finse Stratovarius komen de Effenaar rocken alsof ze nooit zijn weg geweest. Weet je nog, die machtige show in 2010 met Helloween? Dit is powerrrrmetal met de rrrr van een Danoontje XL!

Stratovarius werd net als Helloween opgericht in 1984. Het debuut liet echter een paar jaar op zich wachten. Met 'Fright Night' uit 1989 lieten de Finnen meteen horen waar ze goed in zijn: het maken van knap gecomponeerde metalsongs. Muziek die je kunt vergelijken met die van Yngwie Malmsteen, de vroege Dream Theater en Hammerfall. In 2013 kwam hun album ‘Nemesis’ uit, maar vanavond komt natuurlijk ook al het mega strakke oude werk voorbij. En als we de geruchten mogen geloven komen er ook nog een hoop nieuwe tracks aan.

Gloryhammer
De gedroomde support van Stratovarius! Gloryhammer rockt het universum met hun krachtige powermetal songs. In september komt hun nieuwe album ‘Space 1992: Rise of the Chaos Wizards’ uit dat tien knetterharde tracks bevat over intergalactische oorlogen en space battles waar de honden geen brood van lusten.

Divine Ascension
Wat fijn dat we ook een portie female fronted metal voor onze kiezen krijgen vanavond. Divine Ascension komt uit Melbourne en is een van de grote beloften uit de progressieve metal scene.