The Deaf + Check 1-2 + De Stekkers


Jack Friday


Yes! Garage-beat band The Deaf is terug met een nieuwe plaat én een Nederlandse clubtour.

Yes! Garage-beat band The Deaf is terug met een nieuwe plaat én een Nederlandse clubtour. Drie jaar na de release van hun briljante debuutalbum “Toot, Whistle, Plunk, Boom!” staat de band op het punt om haar selftitled tweede album “The Deaf” te presenteren. Hoog tijd dus voor een nieuwe gemene rockshow van deze Haagse bluffers in onze Lichtstad.

De band, met uiteraard Spike van Di-rect nog altijd op de gitaar en Miss Fuzz op bas en achter de vintage zangmicrofoon, groeft de beatmuziek op uit de modder van Oh Oh Den Haag. Hun onvervalste smeerpijpenrock schuurt, snijdt en swingt als een malle met een flinke scheut fuzz en garage. It's an experience! It's loud! It's dirty! The Deaf!

Check 1-2 herrees uit de as van de legendarische garageband The Skidmarks. Waar The Skidmarks zich concentreerde op de rauwheid, polijsten Check 1-2 hun garage met een poppy groove. Minder Oblivians en meer Reigning Sound. De band zou in 2007 al in de Effenaar hebben gespeeld, maar reden toen met hun bus in een sloot! Uit voorzorg laten we alle sloten van Amsterdam tot Eindhoven dempen voor deze avond.

De Eindhovense garagepunkband De Stekkers maakt primitive garage met hier en daar een gruizige stoot surf. Het orgeltje jankt lekker door, terwijl de Stekkers zelf het publiek uitchecken met hun overbekende 3-d brilletjes. De perfecte opwarmer voor het psychedelische surfgitaargeweld vanavond dus. Voor fans van o.a. The Mummies, The Sonics en Oblivians!


Natuurlijk is er een coole actie tijdens deze Jack Friday. De cola in je Jack & Cola mix is dan namelijk on the house!