Gotcha! + Extince


Jack Friday


+ Daan Rijkers + dj Y'skid


Gotcha! + Extince

Verse funk, rap en soul in Gotcha! stijl

Wegens omstandigheden kon de show van Extince op 19 november niet doorgaan. Vandaar deze machtige doublebill!

Gotcha!
‘Smoking’, ‘Mathilda’, als je weet waar we het over hebben, dan wordt je er enthousiast van. Gotcha! is back! De Haarlemse funkband was dankzij hun opzwepende P-funk en hiphop begin jaren negentig de heetste groep van Nederland. Hun debuutalbum ‘Words And Music From Da Lowlands’ werd dankzij hits als ‘Mathilda (Da Wicked Witch)’, ’Da 10 Is Mightier Than Da Sword’ en natuurlijk het titelnummer een rasechte Nederpopklassieker. Na wat bezettingswisselingen is de harde kern (inclusief E1 ‘Rockattack’ Ten) weer bij elkaar en komt er zelfs een nieuwe plaat aan: ‘Back To The Moon’. Verse funk, rap en soul Gotcha! Style dus. Yessss.

Extince
‘Spraakwater’, ‘Viervoeters’ en ‘Kaal of Kammen’, je weet toch!? Als er iemand kan claimen dat hij de weg heeft geplaveid voor de huidige golf succesvolle Nederlandstalige rappers, dan is dat Extince wel. De scherpe, grappige, arrogante maar bovenal bijzonder taalvaardige mc is een pionier die sinds 1995 de favorieten-lijstjes van Nederlandstalige hiphop-fans domineert. Niet alleen ligt zijn zwoele muziek lekker in het oor, qua rijmtechniek en frisse woordspelingen staat de Prins Extince op eenzame hoogte. Dat wordt nog eens dubbel en dwars bevestigd door uitnodigingen van Fresku en Gers Pardoel die allemaal willen samenwerken met de baas uit de Top Notch-stal. Ook bij de jonge garde heeft Extince dus meer dan genoeg credits. Nummers als o.a. ‘Spraakwater’, ‘Viervoeters’ en ‘Kaal of Kammen’ staan gebeiteld in de Nederlandse muziekgeschiedenis. Het wordt weer een heel vet feest in de Effenaar waar Extince voor de zesde keer langskomt. Je weet toch?!

Daan Rijkers
Extince is fan. Daan Rijkers, de 24-jarige Brabander die in 2013 zijn kenmerkende kuif voor het eerst liet zien binnen de Nederlandse hiphopscene. Na de kennismaking met Nederland via het uitbrengen van zijn eerste videoclips gooide de Brabander hoge ogen met zijn debuut EP “Onderbroek”.

Y'skid verzorgt niet alleen de beats van Extince, maar draait ook nog de meest dope shit voor en na de show.

Natuurlijk is er een coole actie tijdens deze Jack Friday. De cola in je Jack & Cola mix is dan namelijk on the house!