Eindhoven Metal Meeting: Behemoth + Candlemass + God Dethroned + Nifelheim + Onslaught + Acid Reign


7e editie Eindhoven Metal Meeting


Aeternus + Gehennah + Winterfylleth + Conan + Heretic + Purgatory + Todestriebe + The Heritance + Loudbast + Vampire


Eindhoven Metal Meeting: Behemoth + Candlemass + God Dethroned + Nifelheim + Onslaught + Acid Reign

Het hardste en zwartste festival is terug!

Het hardste festival van Nederland (black/death/ thrash/doom metal & gore/grindcore) vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2015 in de Effenaar. Het programma van EMM 2015 gaat weer tjokvol zwaargewichten uit de metal scene staan, die zowel de kleine als de grote zaal gaan verpulveren. Uiteraard vind je in de foyer en het café-restaurant weer de vertrouwde heavy snacks en de metalmarkt met vinyl, patches en meer. Metalllll!!!

De brute black/death metal legendes van BEHEMOTH komen rocken al sinds 1991. Met het vorig jaar uitgebrachte album 'The Satanist' weet je dat je een zieke show te wachten staat.

De brute Zweedse blackmetal van MARDUK had in eerste instantie het doel om de meest godslasterlijkse en satanische band ooit te worden. Toen de band startte in 1990 had deze vooral veel death metal invloeden, maar na jaren experimenteren is dit geëvolueerd tot een snelle en lompe vorm van black metal. Bruut!

De Zweedse doommetal band CANDLEMASS rond bassist en songwriter Leif Edling (ex-Nemesis) is bruter dan ooit tevoren. De bandt geldt als een van de grondleggers van de doommetal.

Het Zwitserse SAMAEL speelt haar klassieke album 'Ceremony of Opposites' album integraal (en Nederland exclusief. Dit aangevuld met enkele andere krakers uit hun veelzijdig oeuvre, en daarmee naar verwachting nu reeds een van de vele hoogtepunten van onze 2015 editie. 

NECROPHOBIC zal eveneens van de partij zijn! De bij insiders zeer populaire Blackened Death Metalband uit Stockholm heeft zich de laatste jaren schaars gemaakt en zal, nu men oud zanger Anders weer heeft ingelijfd, een exclusief Benelux optreden gaan geven.

Het Zweedse GEHENNAH is eveneens terug van weggeweest en zal voor het eerst sinds vijftien jaar weer de Nederlandse bodem betreden. Daarbij zal men o.a. klassieke werken van 'Headbangers Against Disco' en 'Kings Of The Sidewalk' laten horen.

Een band die na dit optreden op Eindhoven Metal Meeting niet meer zal terugkeren op Europese grond is de thrashmetal legende NUCLEAR ASSAULT. Het optreden maakt onderdeel uit van de European Farewell Tour.

Download hier het tijdschema voor vrijdag.Nog niet genoeg gehad? Dynamo organiseert zoals elk jaar een afterparty op de vrijdag met een aantal bands. Hier meer info.

De gehele line up bestaat uit:

Vrijdag 11 december:
Behemoth (POL)
Candlemass (SWE)
God Dethroned (NL)
Nifelheim (SWE)
Onslaught (UK)
Acid Reign (UK)

Aeternus (NO)
Gehennah (SWE)

Winterfylleth (UK)
Conan (UK)
Loudblast (FR)
Heretic (NL)
Purgatory (DE)
Vampire (SWE)
Todestriebe (RU)
The Heritance (NL)


Zaterdag 12 december:
Nuclear Assault (US) – European Farewell Show
Samael (CH) – ‘Ceremony Of Opposites’ Setlist
Marduk (SWE)
Craft (SWE)
Vektor (US)
Gama Bomb (IRE)

Ahab (DE)
Desaster (DE)
Necrophobic (SWE)
Solstice (UK)
Necros Christos (DE)
No Return (FR)
Hooded Menace (FIN)
Bodyfarm (NL)
Disabuse (NL)
Lvcifyre (UK)
Distillator (NL)
Mourning Beloveth (IRE)

Angelus Apatrida (ES)
Shores Of Null (IT)