Saybia


+ Bewilder


Saybia

Terugkeer van Deense poprockers met nieuw album en alle hits.

In 2011 stond Saybia nog in de Effenaar, maar onlangs hoorden we dat er een vers album aankomt en dan  klimt onze programmeur natuurlijk vlug in de telefoon. De Denen komen dus gewoon weer naar Eindhoven!

We geven ons weer even helemaal over aan hun oude hits als 'I Surrender' en 'The Second You Sleep', maar wachten toch vooral met spanning op het binnenkort nieuw te verschijnen album, waarop weer heel veel prachtige poprockers en weemoedige ballads te vinden zijn!

Saybia wordt opgericht in 1993, maar krijgt pas in 2001 een platencontract aangeboden door EMI. De bandleden, die voor die tijd alles in eigen beheer doen, sturen hun nummers één voor één de hitparades in. Niet alleen thuisland Denemarken is verkocht; heel Europa is zwaar gecharmeerd van de dromerige poprock, die binnen de kortste keren vergeleken wordt met Travis en Coldplay.

Bewilder
Maurits Westerik (ex-GEM) barstte 2 jaar terug van de ideeën en liedjes. Inmiddels is vanuit die ideeën Bewilder ontstaan, werd eind augustus het debuutalbum ‘Dear Island’ gereleased en gaf de band recentelijk een uitstekend optreden op Into The Great Wide Open.