FemME: Therion + Tristania + Xandria + Luciferian Light Orchestra e.a.


Female Metal Event


The Gentle Storm + Stream of Passion + Karmaflow + End of the Dream + Cripper + Scarlet Stories + Dyonisis + Sin7sinS + Purest of Pain + Unshine + Lovelorn Dolls


Het grootste Female Metal Event van Nederland!

Download hier het tijdschema.

Door uitbreiding naar twee dagen en twee zalen wordt FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. Ook dit jaar bestaat het programma naast bekende zwaargewichten ook uit wat onbekendere vernieuwende bands. In zowel de grote als de kleine zaal vind je operatic, symphonic tot death en trash metal. En net als vorig jaar, is er ook dit jaar een nieuw fashion spektakel op zaterdag.

Het Zweedse Therion is moeilijk te plaatsen maar combineert bombastische operamelodieën met stevig metalwerk. Ze staan door hun niet aflatend enthousiasme en plezier garant voor een spetterde show met heftig gitaarwerk en uitmuntende vocalen.

Het Noorse Tristania heeft de afgelopen jaren al flink wat aandacht getrokken in de metalwereld. De band bestaat al sinds 1995 en wist volle festivalweides op o.a. Wacken Open Air en Summerbreeze met hun black- en gothicmetal geïnspireerde melodeath de haren in de lucht te laten gooien.

Xandria is een Duitse symfonische metal band. Met het vorig jaar uitgebracht album 'Sacrificium' en de komst van Dianne van Giersbergen heeft Xandria een volgende stap gezet. Een dynamische show met pakkende stevige maar ook melodische songs.

The Gentle Storm is het stormachtige verse project van componist Arjen Lucassen en ex-Gathering zangeres Anneke van Giersbergen. De twee brachten half februari hun eerste album uit, en of dat vet is? Vanavond komen ze dat zonder meer bewijzen, ondersteund door enkele muzikanten  uit de top van de Nederlands metal. 

Luciferian Light Orchestra is een muzikale exercitie van Christofer Johnsson (voorman van Therion) waarin hij zijn liefde voor metal uit jaren '70 en '80 tot uiting brengt. Het optreden is de wereldpremière van deze speciale band.

Stream Of Passion is geen onbekende in de Effenaar. Met hun stevige melodische metal en geweldige live shows hebben ze een grote groep trouwe fans verzameld, en stonden ze al regelmatig voor een volle Effenaar-zaal. Ook buiten Nederland, getuige de succesvolle crowdfunding voor “A War Of Our Own”.

Na de fantastische première van de metal opera videogame Karmaflow doet Karmaflow in concert een aantal speciale shows. Met speciale gasten uit de scene zetten ze op FemME een unieke mix van muziek, gaming en theater op de planken.

Het Duitse Cripper bewijst zichzelf met een mind-blowing mix van old-school en moderne trash metal. Met een vers album op zak en een even mind-blowing stageperformance komt het helemaal goed met Cripper.

De symfonische metalband End of the Dream is opgericht in 2013 in ’s-Hertogenbosch. End of the Dream is een nummer van Evanescence, en hoewel de invloeden van die band duidelijk te horen zijn, heeft de band zeker een eigen geluid. Debuutplaat ‘All I Am’ kwam in 2014 uit en werd door pers en publiek enthousiast ontvangen.

Scarlet Stories heeft nog geen album uitgebracht, maar zeker is dat deze jonge Nederlandse band een muzikale verrassing is. Stevige metal gecombineerd met elementen uit de progressive rock en ballads zorgen voor een eigen stijl.

Totaal anders is Dyonisis. Dit vierkoppige muzikale hoogstandje uit Engeland combineert elementen van rock, metal en folk. En dat met niet één, maar twéé bloedmooie zangeressen. Zoals ze zelf aangeven: “Psychedelia for the broken hearted”.

Donderende drums, scheurende gitaren en adembenemende vocalen van Lotus kenmerken de sound van Sin7sinS. Het album 'Purgatory Princess' is de basis voor een show met uptempo nummers in een stevig metalen jasje.

Purest Of Pain is de band rond leadgitariste en songwriter Merel Bechtold, ook bekend van MaYaN. Deze modern death metal band laat zien dat female metal verder gaat dan alleen vocals. Na Wacken, nu op FemME.

Het Finse Unshine geeft de voorkeur aan de term 'druïde metal' bij het beschrijven van hun muziek, wat verwijst naar de door de natuur en spiritualiteit gerelateerde thema’s. Hoe dat dan klinkt? Denk gothic en symphonic metal. Hear, hear.

Lovelorn Dolls is een muzikale uitspatting van alternative, electro en rock, geinspireerd door de duistere visuals van Tim Burton en Marilyn Manson. Muzikaal geinspireerd door Lacuna Coil, Evanescence en The Birthday Massacre passen deze Dolls prima op FemME, vinden wij.

Ook dit jaar is I Style Stars weer van de partij. Na een gewaardeerde show op de eerste editie en de geweldige bijdrage met de kostuums aan het succes van Karmaflow in Concert komt Ingeborg Steenhorst met een nieuw fashion event: "Back to ROOTS" Fashion Show.
 

Naast deze brute line-up heeft FemME nog een extraatje voor je: in bioscoop Zien in Eindhoven zal de première van de film “SOARING HIGHS AND BRUTAL LOWS: The Voices of Women in Metal” van regisseur Mark Harwood plaatsvinden. In de film komen toppers als  Alissa White-Gluz, Anneke Van Giersbergen, Charlotte Wessels ( Delain) , DORO, Floor Jansen ( Nightwish ), Kobra Paige , Marcela Bovio (Stream of Passion) en Simone Simons (Epica) aan het woord.


Tijdschema volgt snel!