The Van Jets


Jack Friday


+ IX


The Van Jets terug naar Eindhoven met hun super sexy glamrock a la Belgique!

De regelmatige Studio Brussel luisteraar zal het niet ontgaan zijn: The Van Jets gaan in thuisland België erg lekker. Het in 2013 verschenen derde album van het kwartet was wederom een rockplaat van formaat. Om niet te zeggen supersexy en verschrikkelijk catchy! En het nieuwe album 'Welcome to Strange Paradise' komt er aan.

Op het album 'Halo' lieten de Vlaamse rockers horen nog altijd niet vies te zijn van ruige rocksongs met een vleugje glamrock. Gelukkig draaft de band nergens echt in door, waardoor het geheel altijd zorgt voor gevarieerde platen met catchy materiaal!
Het nieuwe album 'Welcome to Strange Paradise' komt er snel aan, en belooft naast synthrock, ook een hiphop attidtude en R&B-groove. 

Licht valse orgels, en psychedelische garagesounds zorgen dat de nieuwe songs nog uren in je kop hangen. 

IX
Componist, producer, gitarist, tekstdichter, arrangeur, zanger, drummer, duimpianist, kortom, Marnix Dorrestein is een muzikale duizendpoot van de langste soort. Hij produceerde Herman van Veen, maar speelde ook in de band met Jett Rebel. Zo kunnen we nog wel effe doorgaan. Doen we niet, want dit is zijn soloproject IX en dat zie en hoor je vanavond. Hierin komt alles subliem samen. Wat een gaaf voorprogramma.

Natuurlijk is er een coole actie tijdens deze Jack Friday. De cola in je Jack & Cola mix is dan namelijk on the house!