3FM Serious Talents on Tour: Rondé + Emil Landman + Orange Skyline


3FM Serious Talents on Tour: Rondé + Emil Landman + Orange Skyline

3FM Serious Talents staan op het punt ons land te veroveren!

De hotste acts van 3FM Serious Talent gaan weer op tour, en komen uiteraard ook langs in de Effenaar. In deze concertreeks zie je bands aan het werk die van 3FM de stempel Serious Talent hebben gekregen, en dat is écht niet voor niets. Zo zag je al eerder Chef'Special en Handsome Poets tijdens deze tour, en hoe het daar nu mee gaat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen!

Emil Landman
Zoals sommigen postzegels verzamelen en anderen whisky’s, zo verzamelt de Utrechtse singer-songwriter Emil Landman verhalen. Avontuurlijke verhalen, welteverstaan, opgedaan tijdens vele reizen langs verschillende continenten. Hij vat ze samen in muziek die doet denken aan het werk van Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Met kleine folkgeoriënteerde liedjes die worden afgewisseld met nummers die hij samen met zijn band ten gehore brengt, neemt hij je mee naar de rokerige kroegen van New Orleans, laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Nashville en maakt hij je getuige van meer romances dan hij zelf aan lijkt te kunnen.

Rondé
Als je kijkt naar de successen van deze band zou je denken dat ze al jaren bij elkaar zijn, maar nee. Krap een half jaar geleden kwam dit vijftal bij toeval bijeen voor een schoolproject. Dit beviel zo goed dat ze al snel besloten een stapje verder te gaan, en ineens was Rondé een feit. Vanaf toen ging het snel; ze namen deel aan de Herman Brood Academie Tour, werden uitgeroepen tot 'OOR Talent', gooiden hoge ogen tijdens Popronde, en scoorden een megahit op 3FM. Reden genoeg om ook nog eens tot Serious Talent te worden uitgeroepen dus! 
 

 

 

Orange Skyline

De Groningse indieband Orange Skyline werd geformeerd in 2012 uit een voorliefde voor catchy rock. Eind vorig jaar begonnen ze hoge ogen te gooien met single ‘Rapture’ en waren 3FM en De Wereld Draait Door er als de kippen bij. De mix van jaren ’60 rock n’ roll, Gainsbourgse chansons en moderne garagerock is net zo verslavend als een Groningse eierbal. Ga ze vanavond zien voordat je deze zomer moet gaan dringen op een of ander festival!