Janne Schra


+ Bony King


Janne Schra

Ex-Room Eleven zangeres solo voor de liefhebbers van Kate Bush en Goldfrapp

Janne Schra hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen, maar we doen het toch nog even. Want Janne heeft niet één, niet twee, maar al zes keer het podium van de Effenaar beklommen.

Dat deed ze drie keer als frontvrouw van Room Eleven, een keer met Happy Camper (o.a. Tim Knol en Maurits Westerik) en Traditionals (o.a. Daryll-Ann en Case Mayfield) en de laatste keer solo. In 2013 bracht Janne haar eerste soloalbum uit. Nu werd het tijd voor een opzwepend, rond, catchy album: PONZO! Samen met producer Torre Florim (De Staat), opgenomen in hun eigen woonkamerstudio, ingesloten door klimplanten en aangemoedigd of tegengewerkt door hun dikke rode kater. Wie goed luistert hoort de kraak in de pianopedaal, wellicht de hond van de buren… en een brommertje dat zo nodig op een bijzonder moment langs moest rijden. In alle tijd een album laten ontstaan is een luxe, maar werpt zeker z'n vruchten af! In haar nieuwe plaat zijn elementen van Portishead, Kate Bush en Goldfrapp terug te vinden. Maar dan intiem, en je kan er ook nog eens op dansen.

Bony King
De Belgische Bram Vanparys is de drijvende kracht achter The Bony King. Zijn geluid wordt nogal eens vergeleken met Thom Yorke en Jeff Buckley, maar ook de roots van Dylan en de zwoele tokkels van Nick Drake klinken door in zijn palet. Folkheld Devendra Banhart is in ieder geval groot fan. Zijn laatste album is het prachtige 'Wild Flowers'.