Koningsnacht: o.a. Superstijl + Gallowstreet + La Chiva Gantiva + De Tropen


+ host: De Gelogeerde Aap


Tropisch Koningsnachtfeest na de show van Typhoon

Naar huis na de show van Typhoon en Rico & A.R.T.? Echt niet! Het feest gaat door tot in de  vroege uurtjes, want het is verdomme Koningsnacht!

Superstijl
Superrrrrnietmeeeerrrrrnorrrmaaall! Als Superstijl in de stad is, dan is het duidelijk waar het feest is!. Voor de vierde keer stemmen jij en je vrienden voor de te draaien genres en elk kwartier stijgt de spanning opnieuw naar een hoogtepunt. Wordt het reggae, Nederlandstalig, dubstep misschien of gewoon snoeiharde rock. Deze dj’s rocken de tent vakkundig de nacht in na de show van Typhoon.

Gallowstreet
Wanneer de stoppen van de versterkers doorslaan, en de decks van de dj’s zijn doorgedraaid is er maar één band die keihard doorgaat: Gallowstreet. Deze Amsterdammers zijn een beetje moe van al die elektronische dansmuziek en gaan naar de essentie: drums, percussie en een flink pak blazers. Keiharde hiphop, house en New Orleans-brass door een 10 mans formatie met een vrijwel onbegrensde dosis energie. Deze gasten blazen je letterlijk van je sokken!

La Chiva Gantiva
Laten we Koningsnacht goed beginnen met een Latijns-Amerikaanse molotovcocktail.  La Chiva Gantiva begon als een groep Colombiaanse vrienden die muziek maakte om zich dichterbij het vaderland te kunnen voelen. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een live-explosie vol cumbia & funk,  met precies de juiste dosis rock-‘n-roll attitude. Vraag anders maar aan de uitzinnige bezoekers van Down The Rabbit Hole, River of Music Festival (UK) of SXSW.

De Tropen
Pak je tropische, gigakleurrijke fladderbloesjes maar in, want we gaan de gehele nacht exotisch dansen met De Tropen. Deze muziekfreaks hebben hun platentassen volgepakt met ghetto en global bass, bossa en booty, mambo en moombah, kaseko en calypso… en al het andere dat allitereert als ‘n dampende dansvloer. Zomerse vibes voor freaks, hipsters, bassheads, rudeboys, disco dudes, dancehall queens en iedereen die in is voor good times.