Dir En Grey


+ Rise of the Northstar


Dir En Grey

Japanse metalband met referenties naar Pantera, Deftones en Nine Inch Nails.

Dat Japan niet alleen sushi, bonsai boompjes en Koi karpers voortbrengt, bewijzen de rockers van Dir En Grey. In 1997 veroverde Dir En Grey in één klap heel Japan nadat ze de aandacht trokken van het grootste platenlabel van het land.

De band blijft zich alsmaar ontwikkelen en is daarom moeilijk in een muzikaal hokje te proppen. Het ene moment ben je getuige van een sterk staaltje experimental, alternative en progressive metal, het volgende moment wordt je weggeblazen door een mengelmoesje van nu metal, metalcore en zelfs death metal. En dat allemaal in het Japans vertaald door de melancholische, emotionele stem van zanger Kyo die in twee seconden kan schakelen tussen loepzuiver zingen en vunzig geschreeuw.

Zelf zegt de band geïnspireerd te zijn door o.a. Pantera, Deftones en Nine Inch Nails. Afgelopen december kwamen de Japanners met hun negende studioalbum genaamd 'Arche', waarvan ze vanavond absoluut een paar tracks gaan rocken.

Na voorgaande succesvolle tours in Europa en de USA, en volle festivalweides op o.a. Wacken Open Air en Download Festival rocken ze vanavond onze grote zaal. Japanse metal! 岩の上に!! (Rock on!)

Rise of the Northstar
Rise of the Northstar is dan wel afkomstig uit Parijs, Japan is de basis voor deze moddervette cross-over band. Ze combineren namelijk super lompe 90’s New York hardcore met Japanse Manga verhalen. Dikke, riffs, catchy raps en Japanse cultuur als basis. Je snapt wel dat de liefde tussen deze Britten en de Japanners van Dir En Grey groot is!