Breek Drum n Bass: o.a. DLR + Pamb & Harsh


line-up: DLR + Pamb & Harsh + Breek residents + visuals by Les Projecteurs + MC Swift


Het fijnste Drum 'n Bass feest van Eindhoven is terug met een dikke Engelse headliner!

Bij Breek houden we van innovatievelingen. Daarom zie je ook elke keer de vetste visuals van Les Projecteurs op onze schermen en een klein jaar geleden mochten we Mefjus nog verwelkomen op ons feestje. Jullie vinden dat blijkbaar ook vet want het levert keer op keer toffe reacties op! En dus mag dit keer DLR zijn opwachting maken in Eindhoven, die de release van zijn album vierde toen wij met Maztek en Madster stonden te fuiven. Twee grootmeesters uit de Nederlandse eredivisie (jullie kennen ze wel) maken de line up mooi af. Tijd voor nadere kennismaking!

DLR (Dispatch/Metalheadz - UK)
Dirty Le Roi, oftewel Koning Vies is de alias van James Rowbotham (daar had toch ook best een toffe nickname in gezeten dunkt mij) en hij is sinds een jaartje of twee solo bezig. Voorheen vormde hij namelijk een duo met Chris Octane en samen zorgden ze voor een ware wervelwind toen ze in 2010 plotseling verschenen met hun eerste releases op Dispatch. Tot op dat moment had James wel een aantal releases gehad maar met Octane & DLR groeide hij in een paar jaar tijd uit tot een 'household name'. De kroon op hun werk moet toch wel het album "Method in the Madness" in 2012 geweest zijn, want het jaar erna besloten de heren op vriendschappelijke wijze toch weer uit elkaar te gaan en toen begon het avontuur voor Dirty! In twee jaar tijd bracht hij 9 releases uit op o.a. Dispatch en Metalheadz, en ondertussen werkte hij ook nog aan zijn album "Seeing Sounds" dat net is uitgekomen. DLR is ongetwijfeld een bezig baasje, dus het is maar goed dat hij nog een gaatje in zijn drukke rooster heeft kunnen vinden om eens in Eindhoven te komen couchsurfen. Oja en hij doet ook een set.

PAMB & HARSH (Major League - NL)
Dit is wel erg gaaf hoor! De Leo en zijn Blokhuis van drum & bass in Nederland waren al even niet meer wezen Breken dus was het hoog tijd om de heren nog eens terug te halen. We hebben het uiteraard over Pamb & Harsh, twee van de drie drijvende krachten achter Major League. Dit feestje, dat voor het eerst plaatsvond in 2002, mag gerust één van de langstlopende drum & bass avonden in Nederland genoemd worden en nog altijd staan de heren aan de frontlinie. Tevens staan ze erom bekend allround te kunnen draaien, dus wat er precies op 2 mei gaat gebeuren is ons vooralsnog een raadsel maar met kundige mannen als Pamb & Harsh aan de knoppen zal dat heus wel goed komen.

BREEK RESIDENTS (NL/AT)
Het is inmiddels toch vaste prik
De Breek residents draaien evengoed dik
Wie dat zullen zijn wordt nader onthuld
En dus verzoeken wij u, nog even geduld

MC SWIFT (Breek/Saw - NL)
Het is de man met de satijnen stembanden. De man met een longinhoud als een jacuzzi. Wie anders dan MC Swift heeft het in zich om jullie zotjes door een gezellig avondje Breek te begeleiden? Hij is er weer bij hoor!

LES PROJECTEURS (Breek/Saw - NL)
Er bestaat geen avondje Breek zonder de oogstrelende beelden van Les Projecteurs op het witte doek, dus het is niet anders dan logisch dat de mannen ook dit keer weer van de partij zijn..

Stond eerder in