FemME: Lacuna Coil + Draconian + Visions of Atlantis e.a.


Female Metal Event


Aeverium + Kingfisher Sky + Autumn + Aria Flame + Whyzdom


FemME: Lacuna Coil + Draconian + Visions of Atlantis e.a.

Het grootste Female Metal Event van Nederland

Download hier het tijdschema.

Door uitbreiding naar twee dagen en twee zalen wordt FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. Ook dit jaar bestaat het programma naast bekende zwaargewichten ook uit wat onbekendere vernieuwende bands. In zowel de grote als de kleine zaal vind je operatic, symphonic tot death en trash metal. En net als vorig jaar, is er ook dit jaar een nieuw fashion spektakel op zaterdag.

De Italiaanse band Lacuna Coil is al bijna 20 jaar één van de meest geliefde moshpit starters in de female fronted metal. Ook al is de spookachtige, betoverende stem van zangeres Christina Scabbia kenmerkend voor de band, de duistere, rauwe stem van zanger Andrea Ferro is minstens even belangrijk. Voor hun nieuwe album 'Broken Crown Halo' liet de band zich inspireren door klassieke Italiaanse horrorfilms. De sound is behalve filmisch creepy ook wat steviger geworden. De band speelde eerder als support voor o.a. Megadeth, Motorhead en Volbeat en heeft op zo’n beetje elk groot metal event complete festivalweides weggeblazen.

Het Zweedse Draconian bewijst met zweverige doom/gothic metal sound waarom ze het headbangen waard zijn. Massieve gitaren, zware drums, melancholische melodieën, diepe grunts en de sprookjesachtige zang van de vers geïmporteerde Zuid Afrikaanse zangeres Heike Langhans gaan je ongetwijfeld betoveren.


De fascinatie voor de mythen rondom Atlantis is de oorsprong van Visions of Atlantis. Bombastische songs worden afgewisseld met dromerige ballads. Een reis naar het symfonische metalhart van Atlantis.

Ook uit Duitsland komt Aeverium. Deze melodische death metal band met het vocale duo Aeva Maurelle en Marcel Römer geven het genre nieuw elan.

Kingfisher Sky combineert op hun nieuwe album 'Arms of Morpheus' invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) met klassiek en progressieve rock en metal.


Autumn draait al vijftien jaar succesvol mee in de internationale rock- en metal scene met progressieve invloeden en een heavy sound. Een zesde album is in de maak en hopelijk brengen ze al nieuwe nummers op FemME.

Aria Flame is een Amerikaanse band met een beetje Europese flair. De bombastische zangstijl gecombineerd met stevig gitaarwerk, strakke drum- en baspartijen met daarover een symfonisch vormen zonder meer een betoverend geheel.

Het nieuwe album 'Symphony For A Hopeless God' van het Franse Whyzdom ontvangt uitstekende recensies. De bombastische ijzersterkte composities zijn een lust voor het oor. Symfonische powermetal ten top.

Ook dit jaar is I Style Stars weer van de partij. Na een gewaardeerde show op de eerste editie en de geweldige bijdrage met de kostuums aan het succes van Karmaflow in Concert komt Ingeborg Steenhorst met een nieuw fashion event: "Back to ROOTS" Fashion Show.
 

Naast deze brute line-up heeft FemME nog een extraatje voor je: in bioscoop Zien in Eindhoven zal de première van de film “SOARING HIGHS AND BRUTAL LOWS: The Voices of Women in Metal” van regisseur Mark Harwood plaatsvinden. In de film komen toppers als  Alissa White-Gluz, Anneke Van Giersbergen, Charlotte Wessels ( Delain) , DORO, Floor Jansen ( Nightwish ), Kobra Paige , Marcela Bovio (Stream of Passion) en Simone Simons (Epica) aan het woord.


Tijdschema volgt snel!