The Clash of the Cover Bands


Halve Finale Regio Zuid Nederland / The BENELUX Edition 2014/2015


A Band Named Sue + Dazed and Confused + Highway Orange + In The Attic + Noisy Motion + Rock Paper Scissors + The Daltons + The Shakers


De zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux.

Dit is de Halve Finale voor Regio Zuid Nederland van 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2014/2015' waar acht bands de muzikale strijd met elkaar aan gaan in deze grootste zoektocht naar de beste en populairste coverband van de Benelux. Met uitsluitend nog topbands in de competitie belooft het weer een spannend feest der herkenning te gaan worden. De bands worden zowel door een vakjury als door het publiek beoordeeld en de winnaars plaatsen zich voor de Regio-Finale. 

De line-up (in willekeurige volgorde):

- A Band Named Sue: Pop, Rock coverband uit Brunssum
- Dazed and Confused: Allround coverband uit Sittard
- Highway Orange: Rock coverband uit Eindhoven
- In The Attic: Rock coverband uit Eindhoven
- Noisy Motion: Rock, Pop uit Gulpen
- Rock Paper Scissors: Rock coverband uit Gemert
- The Daltons: Allround coverband uit Eindhoven
- The Shakers: Soul coverband uit Heerlen

De deelnemende bands worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury (vertegenwoordigers van o.a. platenmaatschappijen, artiestenbureaus, muziekdocenten en vakmedia) en publiek (via stembiljetten). Beide categorieën krijgen een uiteindelijke winnaar in de BENELUX Grand Finale die wordt beloond met o.a. een CD-contract met videoclip met distributie en plugging in de Benelux en een tour van 20 optredens.

Vanaf de Regio-Finales worden ook de muzikanten individueel beoordeeld en per ronde krijgen de beste drummers, basgitaristen, gitaristen, toetsenisten en vocalisten een nominatie voor de Individuele Awards die tijdens de BENELUX Grand Finale.

Gedurende hun deelname aan The Clash of the Cover Bands worden de bands zoveel mogelijk begeleid en gecoacht om zowel muzikaal als ook op het gebied van presentatie en uitstraling het aanwezige talent optimaal te laten benutten. Door deze intensieve begeleiding groeit tijdens deze spannende en leerzame competitie niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure.