FFnaar Classic met Wouter Hamel + Wudstik + Eefje de Visser


ISM met Quadrivium en Studium Generale


When Pop meets Classic…… there’s magic

Ooit meer dan honderd man tegelijk op het podium van de Effenaar gezien? We denken het niet, dus grijp nu je kans. Het Eindhovense studentenmuziekgezelschap Quadrivium, Studium Generale en de Effenaar presenteren een avondvullende show waar klassieke muziek botst en vrijt met popmuziek: FFnaar ClassiC! Een avond met onder andere een symfonieorkest, koor, vocalisten, DJ’s en ook nog eens een bigband.

Vocaal jazzwonderkind Wouter Hamel omringd door een woud van klarinetten, saxen en fagotten, de oorstrelende stem van Eefje de Visser op een bedje van violen of te midden van eigenwijze blokfluiten en de rauwe neosoul en fluwelen hip hop-stem van Wudstik voor een swingend harmonieorkest! Wie wil dat niet meemaken? De unieke mix van klassiek en hoogstaande pop kun je beleven tijdens het nu al memorabele lustrumconcert van Quadrivium.

Wouter Hamel

Wouter Hamel is het levende bewijs dat jazz niet pretentieus hoeft te zijn. Van Spanje tot Engeland via Japan en Korea wint de alleskunner zieltjes met zijn frisse songs. Terecht, want Hamel maakt moeiteloos de ene na de andere nieuwe jazzstandard.

Eefje de Visser
Singer-songwriter Eefje de Visser liet op haar debuutalbum ‘De Koek’ een nieuw geluid horen in de Nederlandstalige popmuziek; verrassende, licht melancholische liedjes met verleidelijke ritmes en ijzersterke teksten. In 2013 verscheen opvolger ‘Het Is’, even mooi, even dromerig, maar volgens de dames en heren beroepsluisteraars ook stemmiger, soberder en persoonlijker. Een van de meest innovatieve artiesten in Nederland.

Wudstik
Wudstik is een muzikale duizendpoot die zijn muzikale carrière begon bij Hip Hop-collectief DAC, een Essent-award kreeg voor zijn eerste solo-album, voorprogramma’s verzorgde van LL Cool J en De LA Soul en in 2013 het ver schopte in The Voice of Holland. De soul en de straat komen perfect samen bij deze vocale hoogvlieger.

ESMG Quadrivium
ESMG Quadrivium is dé vereniging in Eindhoven voor musicerende studenten en viert dit jaar haar 50e verjaardag. Om dit lustrum te vieren, ontstond het idee om te laten zien wat er allemaal met klassieke muziek mogelijk is. Het orkest schuwt gekke plekken niet, zo stonden ze al tijdens GLOW te musiceren onder een op muziek reagerend lichtkunstwerk, dus is een popodium een makkelijke volgende zet. Deze avond laten ze zich zien in uiteenlopende samenstellingen, waar over de avond een minimum van vijf tot een maximum van honderd man op het podium staan met verschillende artiesten.

Funkel Antoon
Al bijna zes jaar is Antoon Ozinga actief als Funkel Antoon en draait hij zowel op festivals (bijvoorbeeld North Sea Jazz) als in clubs. Elk nummer is minimaal vijftig jaar oud en geeft dat waanzinnige gevoel uit de tijden dat jazz nog beleefd werd in chique ballrooms en louche nachtclubs.

Bigband Studentproof
Charlie Green spoort zijn jazz-mannen en -vrouwen aan met gezegdes als “Any intelligent musician can read, write and count to four!” of “The oxygen in the air is for free, you are dutch, use it!”. Big band Studentproof is de big band van de TU/e. Door de jaren heen zijn ze gegroeid tot een semiprofessioneel niveau. Ze hebben opgetreden van Frankrijk tot Finland, van Eindhoven tot Bologna. Met z’n twintigen beheersen ze een repertoire van wel zo’n 200 arrangementen, dus dat wordt knallen!