Symphonic Attraction – club night by philzuid


philharmonie zuidnederland + Peter Greenaway (film) + Nora Fischer (zang) + DJ Fant


philharmonie zuidnederland op poppodia met club night concerts

In samenwerking met de Effenaar presenteert philharmonie zuidnederland onder de titel ‘Symphonic Attraction – club night by philzuid’ een interactieve avond waarbij de traditionele concerttradities worden losgelaten. Laat je verleiden om ook het geijkte pad te verlaten voor een verrassende avond die de liefde in al zijn facetten viert met film, zang, dj en orkest.

In de eerste editie van ‘Symphonic Attraction’ staat de liefde centraal: La Création de Monde (Milhaud) beschrijft de schepping van de mens; Ballet Suite no.9 (Gluck) is een prachtige liefdesaria, tenslotte toont M is for Man, Music, Mozart (Andriessen, met film van Peter Greenaway) de visie volgens de componist en filmmaker op de schepping van de mens, de man-vrouw relatie die daaruit voorkwam en haar voortbestaan dat in feite niet zonder muziek kan. Na de muziekuitvoering verzorgt DJ Fant een afterparty, waar musici en bezoekers met elkaar naborrelen.

Nora Fischer (zang) voelt zich thuis in uiteenlopende muziekstijlen, van klassiek tot hedendaags. In Symphonic Attraction zingt ze muziek van Louis Andriessen, live begeleid bij de film M is for Men, Music, Mozart van Peter Greenaway.

DJ Fant combineert muziek met een klassieke structuur moeiteloos met popmuziek en andere muziekstromingen. Hij maakt de sfeer tijdens de inloop en bij de afterparty van Symphonic Attraction.

Darius Milhaud - La Création du Monde
Christoph Willibald Gluck - Ballet Suite no.9
Louis Andriessen - M is for Man, Music, Mozart (live muziek bij film van Peter Greenaway)