Queensrÿche + Armored Saint


+ Beyond The Black


Queensrÿche + Armored Saint

Deze prog-metal veteranen zijn beter in vorm dan ooit!

Denk je aan Seattle en muziek, dan komen toch meestal de namen Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden of Jimi Hendrix bovendrijven. Maar in dat rijtje wordt één hele grote band over het hoofd gezien: Queensrÿche.

Deze vijf Amerikanen maakten in de jaren tachtig furore met hun melodieuze, verhalende metalsongs die een perfecte brug leken te slaan tussen de techniek van Van Halen, het showelement van Kiss, de melodieën van Queen en de sfeer van Pink Floyd. Wat ooit begon als een metalband die deed denken aan Iron Maiden en Judas Priest, groeide uit tot een groep die in 1988 en 1990 maarliefst twee Magnum Opussen eruit persten. De albums 'Operation: Mindcrime' en 'Empire' zijn ware metalklassiekers waarop Queensrÿche de rock- en metalwereld inpalmde. Ook met de studioplaten die volgden pakte Queensrÿche uit met conceptachtige platen, rijk aan muzikale ideeën en technisch vernuft.

Versterkt met de legendarische Crimson Glory zanger Todd de La Torre verkeert de band weer in ongekende bloedvorm! Daar kunnen de bezoekers van de vorige Queensrÿche-show in 2013 in de Effenaar over meepraten. Bij velen belande deze show in het jaarlijstje van 2013. Gaat deze de boeken in als beste show voor 2015? Wij twijfelen er niet aan!
 

Line-up Queensrÿche:
Todd de La Torre - Vocals
Michael Wilton - Guitar
Eddie Jackson - Bass
Scott Rockenfield - Drums
Parker Lundgren - Guitar


Bij elke band zou het dun in de broek lopen wanneer ze in het voorprogramma van Queensrÿche moesten spelen. Maar voor Armored Saint is het appeltje-eitje! Met dik dertig jaar ervaring en zes ijzersterke releases achter hun kogelriemen hebben deze Amerikanen genoeg ervaring om het publiek in de juiste stemming te krijgen. Niet voor niks werden zowel bassist Joey Vera als zanger John Bush op verschillende momenten gevraagd om Metallica te versterken. Die laatste werd in de jaren negentig wel zanger bij Anthrax. In 2008 kwam de originele line-up weer bij elkaar en brachten in 2010 het veelgeprezen 'La Raza' uit. De band heeft aangekondigd dat ze weer bezig zijn met een nieuw album.

Ook de andere support is niet mis: female fronted metal band Beyond The Black speelde hun eerste optreden ever op Wacken Open Air. Ook dit jaar keren ze terug op Wacken, maar deze keer mét debuutalbum op zak. Maar eerst op dinsdag 4 augustus als support van Queensrÿche in onze grote zaal.