Public Service Broadcasting


+ The Mysterons


Public Service Broadcasting

Vernieuwend duo terug naar Eindhoven na tour met Manic Street Preachers en Kaiser Chiefs.

Ze stonden in mei nog in het voorprogramma van Manic Street Preachers en dat beviel eigenlijk zo goed dat we het vernieuwende duo maar snel hebben vastgelegd voor een eigen show, inclusief vette visuals en uiteraard met een extra lange set. Ondertussen zijn de twee maar weer op tour gegaan, ditmaal met de Kaiser Chiefs. Dat is fijn, want dan wordt die live show alleen nog maar beter.

Met hun debuutalbum ‘ Inform – Educate – Entertain’ uit 2013 grijpen de Britten zowel terug op helden uit de jaren 90, zoals bijvoorbeeld Man Or Astro-Man, door stevige rock te mengen met geluidsamples, maar kijken ook naar de toekomst door laagjes synths samen te voegen met een hypnotiserend tokellende banjo en funky drums. In plaats van zang hoor je samples uit vervlogen tijden; Nieuwsuitzendingen, stukjes uit tv-archieven en andere obscure opnames met educatieve doeleinden worden door deze mannen ingezet als instrument. En dat werkt als een trein, zeker in combinatie met de vette visuals die voor de derde dimensie zorgt van deze super toffe en eigenzinnige band.

Op 23 februari is dan eindelijk het tweede album ‘The Race for Space’, verschenen. Een conceptalbum over de ruimtevaartstrijd tussen de Verenigde Staten en de oude Sovjet Unie. De excentrieke mix van het duo gaat langs gitaar aangedreven elektronica, stuwende drums en spoken word samples. Denk aan een mix van Stereolab en British Sea Power.

Check de eerste video´s bij het album: Gagarin en Go!

The Mysterons
Met leden uit Jungle By Night, de gitarist van PAUW en de fantastische zangeres Josephine van Schaik heb je al een mix die niet stuk kan. Zeker niet als alle leden ook nog eens een enorme voorliefde hebben voor psychedelische muziek uit de 60’s, vette orgelklanken en repeterende gitaar riffs. Onlangs kwam hun zelf getitelde debuut EP uit via Excelsior Recordings en vanavond spacen ze je warm voor Public Service Broadcasting.