Uitverkocht

Calexico


+ The Barr Brothers


Calexico na 9 jaar eindelijk terug naar Eindhoven met vers album en alle 'Calexico hits'.

Dit concert is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets bij onze collega's van Doornroosje in Nijmegen. Bestel hier je tickets.

Ondanks de vele uitstapjes naar country, mariachi, rock, surf, jazz en folk of een combinatie daarvan is er geen band ter wereld die zo erg Calexico klinkt als Calexico zelf. Live altijd een feest, en laten we eerlijk zijn, met een setlist vol prachtige hits.

Er is geen band die zo fijn een feestje kan bouwen met zulke melancholische nummers. De zwoele hitte van de woestijn, gecombineerd met de armoede en drugsproblemen die bijna elke grensovergang ter wereld teisteren, zijn thema’s die de band dankbaar gebruikt.

De output van de Amerikanen is misschien wat minder dan in de begindagen, maar frontmannen Joey Burns en John Convertino kunnen inmiddels leunen op een oeuvre waar je ‘u’ tegen fluistert. Van hun eerste album ‘Spoke’, tot doorbraakalbum ‘Hot Rail’, tot het nieuwe, binnenkort te verschijnen album en alles daartussen in.

The Barr Brothers
De Canadese indiefolkband The Barr Brothers bestaat uit de gebroeders Brad en Andrew Barr, harpist Sarah Page en multi-instrumentalist Andres Vial (toetsen, percussie en achtergrondzang) Meer is er niet nodig om tot knap opgebouwde, levendige indiefolk met country invloeden te komen. Niet voor niets zijn de mannen van Calexico grote fans van de band.