Oud & Nieuw Festival


Grote zaal: Superstijl + Kleine zaal: Hillbilly Hooischuur met The Cosmic Carnival Express & The Baboons en dj's Possum Stubbs & Skeeter Sutton Jr + Café: Subtropisch Zwemparadijs 't Natje met dj's Adriaan van Disco & Vicardo Lillalobos


Oud & Nieuw Festival

Het allerlaatste knalfeest van 2014 met Superstijl, Subtropisch Zwemparadijs 't Natje en de Hillbilly Hooischuur

Het Oud & Nieuw Festival gaat next level dit jaar. Nog vettere thema’s, nog fijnere acts en drie zalen waarin 2015 snoeihard van start gaat. In de grote zaal is het net als voorgaande jaren Superstijl dat de nieuwjaarsklok slaat, de kleine zaal wordt omgetoverd tot Hillbilly Hooischuur waar geen champagne maar moonshine wordt geschonken en het café is opeens een vet broeierig subtropisch zwemparadijs met de vochtige naam ’t Natje. 

De eerste tickets kosten slechts €15,- euro i.p.v. € 20,- ... op = op

Een beproeft recept in de Lowlandsnacht: Superstijl. Jij bepaalt wat de dj draait! En dat doe je door simpelweg te stemmen op een muziekstijl. Elk kwartier start een nieuwe ronde met verse muziekstijlen. Je snapt het vast wel: de stijl met de meeste stemmen wint. Er hangt een grote teller in de zaal die aangeeft hoe lang het nog duurt tot de nieuwe stijl begint, wordt het reggae, Nederlandstalig, dubstep of snoeiharde rock? Jij bent aan de macht vanavond!

‘Ding dong: Over 5 minuten begint het water te golven’. Iedereen weet dan genoeg; het Effenaar Café is omgedoopt tot subtropisch zwemparadijs en heet op de eerste ochtend van 2015 ’t Natje. Hier kun je swingend baantjes trekken in de zwembaddisco, hebben de badmeesters ineens DJ-skills, gaan de snoepzakken voor een euro over de toonbank en heeft de zoute friet een verdacht chloorsmaakje. Vergeet niet een extra Speedo mee te nemen, want in ’t Natje gebeuren vreemde zaken onder water.

De moonshine vloeit rijkelijk en de redneck hillbilly hicks hebben hun pick-ups gewoon ram voor de Effenaar geparkeerd; de kleine zaal is namelijk een Hillbilly Hooischuur. Je gaat er een onvergetelijke avond beleven met ziedende banjo’s, wasborden, vliegende kogels, Billie Ray, Bud, Dixie Lynn, de Dukes of Hazard en - wie weet – gaan je voetjes van de vloer bij een heuse line dance!?! Yiiiiiiiiiiiihaaa!

Live: The Cosmic Carnival Express + The Baboons