SAW vs Breek: Eptic + Dom & Roland b2b Klute + Spag Heddy + Benny Page + Sleeper


T & Sugah + Adder & Devnik + The Illuminated + Jake Handz b2b Chafu n Goma + MC Dart + MC Swift


Een BASS takeover in de grote én kleine zaal!

Voor het derde jaar op rij bundelen SAW en BREEK de krachten om voor één avond de grote en kleine zaal over te nemen. Met een line up die gevarieerder is dan ooit, laten de twee organisaties zien dat de Effenaar nog steeds de place to be is voor bass-lievend Eindhoven! Uiteraard zetten we die toon in 2015 stug door, maar eerst knallen we met z'n allen nog even het jaar uit met een fuif van jewelste.

 

 

∆ Eptic ∆  (Never Say Die | BE)
Effe serieus, moeten we nou uit gaan leggen wie Eptic is? Deze 19-jarige jongeman is al jaren niet van de dikste line-ups of charts af te meppen en behoeft niet bijster veel introductie. Voor degenen die de afgelopen 2 jaar hebben doorgebracht bij een willekeurige verwilderde Afrikaanse stam is hier een kort dossier over het Vlaamse wunderkind: na een debuut op Chronos in 2011 werd Eptic al vrij snel ingelijfd door Skism's label Never Say Die en bracht hij in twee jaar tijd vier knallers van EP's uit. Vers werk liet in 2014 even op zich wachten, maar in september werd bekend dat Eptic eind oktober met een nieuwe 8 tracks tellende EP genaamd ‘The End’ komt. En met zulke titels vraag je natuurlijk om een gig bij SAW vs BREEK.

 SLEEPER  (Chestplate/Osiris UK/Artikal | UK)
Laat zijn artiestennaam je niet op het verkeerde been zetten, want de sets van deze man zijn bepaald geen dutje! Nee noem het dan maar gerust een powernap, want de sets van Sleeper klappen erop als je favoriete energiedrankje. De uit Coventry afkomstige dubstep- en technoproducer liet voor het eerst van zich horen in 2011 door middel van een serie samenwerkingen met District en het duurde dan ook niet lang voordat ze getekend werden op het Chestplate label van Distance, die jullie overigens bij de vorige SAW al op vakkundige wijze de grote zaal zagen herinrichten. In 2 jaar tijd volgden er meer dan een handvol gezamenlijke en solo releases en begin 2013 bracht hij op eigen houtje een techno EP uit. Later dat jaar mocht Sleeper daar signings op Osiris Music UK en Artikal aan toevoegen en bleef hij hard werken aan zijn rauwe progressieve sound. Dat liet hij in 2014 al zien met een techno EP op Osiris, een bijdrage aan het compilatie album van Artikal en binnenkort nog een dubstep EP op zijn thuisbasis, Chestplate. Dat wordt stampen geblazen in die kleine zaal!

∆ Benny Page ∆ (High Culture | UK)
Met een decennium aan ervaring en tientallen releases op zijn naam hoeft Benny Page zich niet meer te bewijzen. De door dub, jungle en hiphop geïnspireerde Engelsman debuteerde in 2004, maar beleefde een ware doorbraak in 2006 met de ragga style drum & bass anthem ‘Turn Down The Lights’. Deze release was bovendien zijn debuut op Digital Soundboy waar hij jaren lang tot de vaste gasten kon worden gerekend met een vijftal drum & bass én dubstep releases en talloze remixes. Tot hij in 2011 zijn eigen label High Culture oprichtte. Op dit moment werkt Benny in Jamaica en Engeland aan zijn allereerste album waarop een indrukwekkend aantal reggae en dancehall vocalisten de revue zal passeren. Gelukkig heeft hij nog een gaatje gevonden in zijn drukke agenda!

∆ T & SUGAH  (Liquicity/Citrus | NL)
Uiteraard is er bij ons ook altijd plaats voor de tofste artiesten uit eigen land en deze 2 boys uit Haarlem zijn hier een goed voorbeeld van. T & Sugah pakten het produceren op in 2011 en zagen dat al vrij snel resulteren in releases op labels als Citrus, Celsius & Fokuz. Met eigen tunes die variëren van liquid rollers tot hardere neuro bangers zijn ook hun dj-sets zeer goed te pruimen, en dus mocht het duo in het afgelopen jaar hun opwachting maken op feesten zoals Liquicity en Major League waar ze lieten zien prima mee te kunnen met de grote jongens. T & Sugah lieten ons bovendien weten hard te werken aan nieuw materiaal, waaronder een paar spannende collabs met zeer toffe namen! Maar voordat deze gasten in 2015 verder bouwen aan hun opmars zullen ze nu ook Eindhoven laten dansen op één van hun veelzijdige sets.

 DOM & ROLAND ∆ (Dom & Roland Productions/Metalheadz | UK)
Deze gast (ja het is maar één persoon) mag je gerust een drum & bass veteraan noemen, want met een carrière van 20 jaar (and counting) behoort Dom & Roland tot de fundering van het genre. Hij begon met produceren en releasen in 1994 en maakte met de hulp van grootheid Grooverider 2 jaar later zijn debuut op het legendarische Moving Shadow, waarop hij bijna 10 jaar lang verscheidene klassiekers uitbracht op in totaal 15 singles & EP's en 3 albums. In 2005 scheidden zij echter hun wegen en richtte Dom zijn eigen label Dom & Roland Productions op als platform voor zijn eigen muziek en samenwerkingen. Al die jaren bleef hij aan de voorlinie van drum & bass met dijken van producties die nog de lompste clubs op hun grondvesten doen trillen. Dat bewees hij eerder dit jaar nog met 'Unofficial Jah' waarmee hij voor zijn langverwachte debuut op Metalheadz tekende. Roland (dat is dus gewoon zijn sampler) zal er niet bij zijn maar dat is niet zo erg want Dom maakt op 20 december zijn opwachting naast co-legende Klute voor een knaller van een b2b 

∆ KLUTE  (Commercial Suicide | UK)
Laten we beginnen met een quote uit de biografie van de beste man: "Klute is one of the greatest human beings to have walked the earth." Nou is dat misschien wat overdreven maar zijn CV liegt er bepaald niet om, want ook Klute doet al bijna 20 jaar mee in de drum & bass! Daarnaast is hij al bijna 30 jaar bekend als drummend voorman Tommy Stupid van de Britse punkband The Stupids, maar dat is weer een heel ander verhaal. Hij begon in 1995 als exclusieve artiest voor Certificate 18 waarop hij tot 2001 meer dan tien jungle-geörienteerde singles en albums uitbracht. Vervolgens begon Klute aan een heel nieuw avontuur genaamd Commercial Suicide waarop hij in eerste instantie begon met eigen releases. In de loop der jaren is het label van groot belang geweest voor artiesten als Amit, SKC en meer recentelijk ook onze stadsgenoot en ere-Breker Nymfo, die in 2012 in de kleine zaal nog een releasefeestje vierde met zijn baas als special guest. Dit keer zal Klute dus zijn krachten bundelen met Dom en laten de heren zien wat er gebeurt als je 40 jaar aan ervaring naast elkaar zet!

 SPAG HEDDY  (Firepower/Play Me | NL)
Deze landgenoot met een voorliefde voor pasta heeft er inmiddels alweer een jaartje of 7 opzitten maar laat zich zeker niet tegenhouden. Spag Heddy pakte het produceren op in 2007 en voor hij het wist had hij deals met Kypski Music en Basserk in de pocket. Toen hij in 2011 behoorlijk wat promo van Dubstep.net kreeg speelde hij zich in de kijker van het grotere online publiek en na verloop van tijd ook van grotere labels als Play Me, DUSTLA, Kannibalen, Monstercat & Diciple, waarop hij in de afgelopen 2 jaar behoorlijk wat releases maar ook remixes uitbracht. Dit heeft Spag Heddy duidelijk geen windeieren gelegd want hij krijgt op het moment support van big boys als Excision, Cookie Monsta en xKore en hij is bezig met muziek voor Firepower, Rottun en Play Me. Ook staan er tours door de VS en Australië in de planning maar eerst mag deze pastafari een gig in Eindhoven aan zijn lange lijst van speelsteden toevoegen!

 ADDER / DEVNIK / THE ILLUMINATED / JAKE HANDZ / CHAFU N GOMA  
(SAW/Breek residents NL|AT)

Zoals je gewend bent zijn de usual suspects van beide basscrews aanwezig om de avond te voorzien van passende muzikale omlijsting.

 MC DART  (PRSPCT/Subway | NL)
Zoals velen van jullie onze huishost Swift misschien al kenden van PRSPCT of Subway, zo is ook Dart al jaren kind aan huis bij de meest hevige bassfeestjes van Rotterdam. Daarnaast kun je hem talloze keren hebben gezien op feesten als Major League, Blackout of eigenlijk elk ander feestje. Er is gewoon niet omheen te draaien: Dart behoort al jaren tot de Nederlandse top en zal deze niet zonder slag of stoot verlaten. De perfecte versterking voor de 20e!

 MC SWIFT ∆ (SAW/Breek | NL)
Natuurlijk wil de komst van Dart niet zeggen dat Swift niet van de partij is. De jongen ligt al in de backstage met een slaapzak omdat hij niet kan wachten! Ook dit keer zal hij zich bij ons voegen voor de fluwelen vocale begeleiding die je van hem gewend bent.

 LES PROJECTEURS  ∆ (SAW/Breek | NL)
Inmiddels zijn de mannen van Les Projecteurs de aangewezen personen om bij zowel SAW als Breek te zorgen voor de meest oogstrelende visuals en dus zullen ze dit keer wederom die rol gaan vervullen. Tweemaal visueel spektakel van je favoriete Eindhovense VJ's dus!