Monster Magnet


+ Bombus + Snaren 90 DJ Team


Monster Magnet

Monster Magnet terug naar Eindhoven met de vetste stoner rock en psychedelica sinds 1989.

Fans van de eerste albums (‘Spine of God’, ‘Superjudge’ en ‘Dopes to Infinity’) zullen erg blij zijn geworden van ‘Last Patrol’, het laatste album van Monster Magnet. De nummers ademen de psychedelische jaren 60 en 90, maar klinken door de drugged out sci-fi teksten tegelijkertijd toch lekker 2080.

Knap werk van mastermind en zanger Dave Wyndorf, die na het vertrek van gitarist Ed Mundell  het enige originele lid is van de band. Ach, Wyndorf is Monster Magnet, dat is geen geheim!

‘Mijn tijd in leren broeken, zit erop, andere kerels zien er veel beter uit in die dingen’, aldus Wyndorf in een recent interview. Hij doelt daarmee op het afsluiten van een periode waarin Monster Magnet geen rockcliché schuwde. Zowel op het podium als op de albums. De tijd van ventilators en brandende gitaren zijn dus voorbij en de spaced out jams zijn terug!

Binnenkort verschijnt het tiende album van Monster Magnet: ‘Milking the Stars: A Re-Imagining of Last Patrol’, een 60’s style remix van het laatste album aangevuld met vier nieuwe tracks en live opnames. Vanavond hoor je Monster Magnet in topvorm met nieuw werk en uiteraard ook de Spacelord Motherfuckers. 

Bombus
Deze halfgoden uit Göteborg hebben het hart en de ballen op de juiste plaats. Ze mixen speedrock met dikke metalriffs en laten het gaspedaal maar zelden los. Dave Wyndorf is fan, jij ook na vanavond hoor.