Uitverkocht

Man From The South


album release show


+ Birds That Change Colour


Man From The South

Eindhovens folk noir held naar De Kapel met album release.

In tegenstelling tot de fictieve verhalen en ‘murder ballads’ van debuut ‘Koblenz’ (2012), lijkt op ‘Paeonia’ de derde persoon bijna geheel overleden. Dit vanavond te verschijnen album gaat over Man From The South zelf. Over 2012; een moeilijk jaar, maar wel met genoeg bagage voor een compleet album met prachtige, melancholische songs.

Luister naar ‘Before the Flood’ of ‘I Already Know’ en je begrijpt dat de liefde opnieuw voor rotzooi in de tent heeft gezorgd. Maar wel met een bloedmooie uitkomst en gegoten in  duistere folk en melancholische americana met hier en daar een psychedelische zijweg.

De tweede van Man From The South (Paul van Hulten, ja die van Woody & Paul) toont opnieuw de intense klasse van deze Eindhovense zanger. Een no brainer voor fans van : Townes van Zandt, Neil Young, Jason Isbell, Bonnie ‘Prince’ Billy.

Dit optreden van Man From The South maakt onderdeel uit van het talentenprogramma Proud of the South: www.proudofthesouth.nl.

Birds That Change Colour
Uit Antwerpen komt vanavond het briljante gezelschap Birds That Change Colour, dat afgelopen zomer hun zeer goed ontvangen tweede ‘On Recording Birds’ - opgenomen in de open lucht in de Ardennen! - lanceerde en in België voor een stortvloed aan lyrische recensies zorgde.  Tijd voor een show in De Kapel, nietwaar?