Grant-Lee Phillips + Howe Gelb


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


Fantastische dubbel bill van twee singer-songwriter giganten in de intieme setting van de Kapel!

In veel opzichten zijn deze mannen, die midden jaren 80 hun carrière startten, tegenpolen. Gelbs output wordt steeds experimenteler en wereldser, terwijl de soloplaten van Phillips steeds meer opschuiven naar de kern van de americana. Toch komt de muzikale magie, waar beide heren een overdosis van hebben, vanavond ongetwijfeld bij elkaar. De overeenkomst van de twee is namelijk dat ze prachtige songs maken.

Grant-Lee Phillips
Grant-Lee Philips is in de jaren 90 het brein achter Grant Lee Buffalo, een ietwat mysterieuze rockband die vooral met het debuutalbum ‘Fuzzy’ wereldwijd een enorme underground hit heeft. In 1996 staat de band in de Effenaar met in het voorprogramma 16 Horsepower, maar snel daarna valt de groep onder leiding van Grant-Lee uit elkaar en start de frontman een zeer succesvolle solocarrière. (luister: ‘Walking in the Green Corn’ en ‘Fuzzy’)

Howe Gelb
En dan is er Howe Gelb die inmiddels alles aandurft, zowel live, als op zijn zeer uiteenlopende (solo)albums. Van gospel tot flamenco naar psychedelische experimenten, alles kan en alles mag. De Amerikaan wordt groot in zijn band Giant Sand waarin hij door de jaren heen talloze muzikanten ‘opleid’. Zo zijn de kernleden van Calexico door hem persoonlijk klaargestoomd voor het echte werk. Over een show van Howe Gelb kun je van te voren eigenlijk maar één ding zeggen. Laat het gebeuren, voorbereiden is zinloos. (toch doen?: luister naar zijn laatste soloalbum ‘The Coincidentalist’)