Thus Owls


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ My Bubba


Thus Owls

Voor de liefhebbers van Efterklang, Wildbirds & Peacedrums en andere Scandinavische vergezichten.

Afgelopen april kwam het tweede album ‘Turning Rocks’ uit met de prachtige single ‘As Long As We Try A Little’.  Onmiddellijk was het duidelijk dat deze half Zweedse, deels Canadese band naar De Kapel moest komen om ons onder te dompelen in hun experimentele droompop.

Thus Owls is een band die zich in het rijtje van Efterklang en Wildbirds & Peacedrums mag scharen; een beetje folk, een beetje electronica en een dosis experiment. Maar altijd met de rkacht van het liedje voorop!

Het Zweedse deel van de band bestond al enige tijd toen Simon Angell (Patrick Watson gitarist) uit Canada kwam overvliegen en niet alleen de muziek van Thus Owls vleugels gaf, maar ook zangeres Erika Alexandersson in zijn netten strikte. Met haar Kate Bush achtige stemgeluid geeft ze de dromerige muziek precies de juiste injectie van energie en sprookjesachtige sferen.

My Bubba
De Zweedse My en Ijslandse Bubba ontmoetten elkaar vijf jaar geleden in Kopenhagen en hun vocalen en koffers zijn sindsdien onafscheidelijk. En terecht, hun breekbare stemmen zijn gemaakt voor elkaar. Samen maken ze warme folkliedjes die zowel bij een haardvuur als een zwoele zomeravond tot hun recht komen.