Uitverkocht

Stille Nacht: o.a. Oscar and the Wolf + Finn Andrews (The Veils) + Kovacs


Line-up: Oscar and the Wolf + Finn Andrews (The Veils) + Kovacs + Luke Sital-Singh + Jacco Gardner e.a.


Stille Nacht: o.a. Oscar and the Wolf + Finn Andrews (The Veils) + Kovacs

Intiem winterfestival Stille Nacht terug naar Eindhoven met o.a. Oscar and the Wolf, Finn Andrews en Kovacs!

Klik hier voor het tijdschema van Stille Nacht en hier voor het schema van de Rusty Cage.Ook dit jaar zal het reizende winterfestival Stille Nacht weer neerstrijken in drie verschillende Nederlandse steden, namelijk Lelystad (20 december), Rotterdam (22 december) en op zondag 21 december in onze eigen Effenaar! Met de kerstdagen om de hoek, en Sinterklaas weer terug op de boot naar Spanje, zijn dit de ideale dagen om een avond te genieten van intieme shows en een winterse sfeer. Laat je verrassen door een rijke mix van singer-songwriters, americana en indiepop, en kom mee op een onvergetelijke winterse trip in de Effenaar! 

Oscar and the Wolf
Deze band stond in 2011 al op het affiche van het Naked Song Festival, in het Muziekgebouw. Destijds had de band pas twee EP's op zak en kleefde de titel 'veelbelovend' aan ze. Inmiddels zijn we meer dan drie jaar verder, en is er een hoop veranderd. Waar eerst nog vergelijkingen met acts als Bon Iver werden getrokken, is hun geluid nu dromeriger, elektronischer en bombastischer. Met hun debuutalbum ‘Entity’ op zak heeft de band deze zomer al Lowlands, Pukkelpop en Rock Werchter aangedaan, en zal dit bijzondere jaar afsluiten tijdens Stille Nacht.

Finn Andrews
Finn Andrews heeft met zijn band The Veils inmiddels al vijf keer bij ons in de Effenaar gestaan, maar vanavond zal hij Eindhoven voor het eerst in zijn eentje aandoen. Speciaal voor Stille Nacht zal de flamboyante zanger-gitarist met zijn melancholieke en hese stem een intiem solo-optreden gaan verzorgen. Laat je meeslepen door de intense en grootse nummers die Andrews ons zal gaan toezingen vanonder zijn zwarte hoed. Waarschuwing: hou je niet van kippenvel, blijf dan vooral thuis. 

 

Kovacs
The Voice of Eindhoven, zo wordt zangeres Sharon Kovacs ook wel genoemd. Met haar donkere, rauwe en gepassioneerde stem die menigeen doet denken aan Portishead of Shirley Bassey, heeft Kovacs de afgelopen tijd veel aandacht weten te trekken. Zo is ze niet alleen uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en Radio 6 Soul & Jazz Talent, maar heeft ze ook een wereldwijd contract binnen gesleept bij Warner Music in Duitsland. Een typisch gevalletje ‘daar gaan we nog veel van horen’. Vanavond bijvoorbeeld!

Jacco Gardner
Plots, helemaal uit het niets was hij daar ineens. All the way from Hoorn, de plek waar het blijkbaar gebeurd. Jacco Gardner, 24 jaar, maar met twee benen in de jaren '60. Zijn debuutplaat ‘Cabinet Of Curiosities’ nam hij gewoon op in zijn eigen thuisstudio. Razend knap is nog een understatement voor het perfect galmende sixtiespopgeluid dat hij heeft weten te creëren. Maar Jacco Gardner moet je eigenlijk vooral live een keer beleven. Met het stoffige orgel, de galmende koortjes en de venijnige drums wordt je binnen enkele minuten in een zeer aangename roes gespeeld.

Luke Sital-Singh
De jonge Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh krijgt vaak te maken met vergelijkingen als Jeff Buckley en Damien Rice. Niet de minsten uit het genre dus. Daarbij is de troubadour gezegend met een uiterst boeiende stem. Reden genoeg voor de BBC om hem op de lijst van acts te zetten waar we dit jaar extra goed op moeten letten, naast o.a. Sam Smith en George Ezra. In Nederland konden we al kennis met hem maken op Lowlands en Into The Great Wide Open, en vanavond zal hij iedereen in onze Lichtstad bij de keel gaan grijpen met zijn prachtige liedjes.

I Am Oak
Eerder dit jaar gaf I Am Oak al een prachtig optreden in De Kapel dat zeker voor herhaling vatbaar was, en voilà: vandaag keert de band terug naar Eindhoven voor een optreden tijdens Stille Nacht. De kracht van de groep zit hem in het neerzetten van een broeierige sfeer, met het lijzige stemgeluid van frontman Thijs Kuijken als leidraad. Het voelt alsof Kuijken en de zijnen je meenemen op een reis langs Finse dorpjes en meren, een winterse ervaring die perfect aansluit bij deze donkere dagen.

Emil Landman
Zoals sommigen postzegels verzamelen en anderen whisky’s, zo verzamelt de Utrechtse singer-songwriter Emil Landman verhalen. Avontuurlijke verhalen, welteverstaan, opgedaan tijdens vele reizen langs verschillende continenten. Hij vat ze samen in muziek die doet denken aan het werk van Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Met kleine folkgeoriënteerde liedjes die worden afgewisseld met nummers die hij samen met zijn band ten gehore brengt, neemt hij je mee naar de rokerige kroegen van New Orleans, laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Nashville en maakt hij je getuige van meer romances dan hij zelf aan lijkt te kunnen.

Mad About Mountains
Zalvend warme en ingetogen americana, die je het gevoel geeft ver van de bewoonde wereld – ergens hoog in de bergen - te zijn ontstaan. Zo zou de muziek van Mad About Mountains beschreven kunnen worden. De hoge kwaliteit van hun nummers, gecombineerd met de ontwapend eerlijke teksten, maakt van Mad About Mountains een act die iedere liefhebber van americana en roots live gehoord móét hebben. En wie gewoon van erg mooie nummers houdt trouwens ook.

Tears & Marble
Tears is Bella Hay, Marble heet Cris Kuhlen. Of andersom. In ieder geval een gouden combi, want met de prachtige stem van Bella en onder de strakke productie van Cris maken zij zwoele elektronische muziek. Dit nieuwe duo uit de hofstad trok aan het begin van dit jaar veel internationale aandacht met hun cover van ‘What Is Love’ van Haddaway. Maar ook met hun zelfgeschreven en geproduceerde nummers maken dame en heer duidelijk veel in hun mars te hebben. Onverwachts, spannend, sober en romantisch zijn maar enkele woorden om hun muziek te beschrijven. Luister, en dompel jezelf onder in de dromerige sound van Tears & Marble.

Drawing Circles
Deze band uit het Duitse Bonn is ooit begonnen als een akoestisch duet. Inmiddels is Drawing Circles uitgegroeid tot een vierkoppig gezelschap, met de toevoeging van elektrische gitaren en percussie, maar zonder het intieme element van hun optredens en muziek kwijt te raken. De band stopt zich qua genre verder niet graag in één hokje, dus dat gaan wij ook niet doen. Een band die je gewoon live moet ervaren, en dan natuurlijk het liefst in een intieme wintersetting op Stille Nacht!

Guillaume Finta
Onder de titel van singer-songwriter gaat hij door het leven, maar live – en op plaat! – is Guillaume Finta veel meer dan een eenmansproject. Hij heeft een flinke begeleidingsband om zijn sfeervolle en intense folkrock te laten horen. Finta kan enkel met een gitaar als begeleiding indruk maken, maar zal het vanavond niet nalaten om het geluid van zijn prachtige EP ‘Stillness Of The Woods’ zo dicht mogelijk te benaderen.

Aidan
Deze jonge Eindhovenaar is nog een onontdekt diamantje, maar grote kans dat daar binnenkort verandering in gaat komen. De singer-songwriter heeft de afgelopen jaren namelijk niet stil gezeten. Hij won de Brabant finale van de Kunstbende, speelde in de landelijke finale in de Melkweg, en heeft zijn debuut EP “Heart of Stone” uitgebracht. Een EP met prachtige songs, gebracht in een uniek jasje. Eén van zijn grootste inspiratiebronnen is de god der singersongwriters – aldus Aidan zelf - Ben Howard, en het zou ons niet verbazen als de jonge zanger later in zijn succesvolle voetsporen gaat treden.

Schultz & Forever
De nieuwste hype in indiefolk-land zou zomaar eens deze jonge knul uit Denemarken kunnen worden. R. Kelly is zijn grootste inspiratiebron, maar vergis je niet!  Jonathan Schultz heeft een unieke, wat nasale stem, die daardoor eerder doet denken aan Bon Iver en The Tallest Man On Earth. Zijn verstilde liedjes komen het beste tot hun recht bij een verstild publiek, maar daar zorgt hij live zelf wel voor.