The Miseries + The Black Cult


The Miseries + The Black Cult

The Miseries en The Black Cult hebben naast hun voorliefde voor punk en garagerock een ander ding gemeen. Ze brachten allebei een single uit op Tender Records, het vinyl-only label van Tim Knol. Aangezien de singles zo goed als uitverkocht zijn hebben de mannen besloten dit najaar samen in een busje te stappen en Nederland kennis te laten maken met garagerock anno 2014. Hey ho, let’s go!

The Miseries
Al jaren wilde Tim Knol het een keer doen. Een punkrockband beginnen. En daarmee de muziek maken die hij niet op zijn eigen platen kwijt kan. Samen met drie Hoornse vrienden schreef hij daarom een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes. Nummers die niet onderdoen voor de buitenlandse inspiratiebronnen van het viertal. Wat live nog maar eens wordt bevestigd. Als de knop om is en de band aan, zijn ze niet meer te houden. Dit najaar raast de storm verder over Nederland. Mis de mannen niet voordat ze volgend jaar de oceaan over te steken en daar wat flinke schade aan gaan richten.

3VOOR12: "Tim Knol ontpopt zich als garagerocksensatie. Het is meer dan leuk, Tim staat hier gewoon heel erg goed te spelen. Lekker punky en snel, maar ondertussen technisch best slim. Wat een verademing om hem eens in deze rol te zien.”

The Black Cult

Dat Groningen na Eindhoven de garagerockhoofdstad van Nederland is, moge duidelijk zijn. Zeker na de nieuwste aanwinst, The Black Cult te hebben gehoord. Na vorig jaar een (reeds uitverkochte) EP op Tender Records uitgebracht te hebben, is het hard gegaan met de drie mannen. Zo speelden ze op Incubate, bij 3FM en op Here Comes The Summer. En deden ze dit najaar de Popronde. Hun aanstekelijke mix van garage, punk en pop doet verlangen naar meer, als iedere goeie verslaving. Rock ’n roll zoals het moet zijn. Snel, hard en retestrak. Leren jackie aan en gaan!

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl