Breton


+ Sue The Night


Breton is back met synthpop album extraordinaire.

Na het verschijnen van het debuutalbum ‘Other People’s Problems’ stonden de mannen al in 2011 in de Effenaar. Superdansbare synthpop, maar wel met diepte en veel afwisseling kregen we voorgeschoteld, en dat is nog steeds het recept.

Logisch dus, dat  Breton ook met het nieuwe ‘War Room Stories’ naar de kleine zaal komt voor een eclectische synthpop show. Nog dieper, nog vetter en nog feestelijker.

Voor de tweede plaat verhuisde de complete band naar Berlijn, bij uitstek de stad om tot vernieuwing te komen in de elektronische muziekwereld. En Breton voelde zich thuis in Berlijn, dat hoor je aan alles.

Sue The Night
Zeg je Sue the Night, dan zeg je Suus de Groot. Deze singer-songwriter is al een tijdje bezig als solo performer en daarmee behaalde ze o.a. de finale van de Grote Prijs van Nederland in 2011. Nu staat ze aan de voet van het uitbrengen van haar debuutalbum dat een combinatie wordt van Neil Young achtige roots muziek en indie-pop als Arcade Fire. Noisey schreef over de eerste single ‘Top Of Mind’: Als zonnebloemen konden spreken zouden ze een shout out doen naar Sue The Night’ en daar zijn wij het helemaal mee eens.