Breek Drum n Bass: 5 year anniversary edition


line-up: Ulterior Motive (Metalheadz, UK) + Technimatic (Shogun Records, UK) + Proxima (Tempah, NL) + Breek residents + MC Swift + visuals by Les Projecteurs


Breek viert 5-jarig bestaan met familie, vrienden en jou!

Inmiddels mag Breek zich al 5 jaar lang het leukste drum & bass feestje van Eindhoven noemen, maar hoe vier je dat nou eigenlijk? Simpel, dat doe je met een artiest die reeds op Breek te zien was en die iets te vieren heeft, een tweede artiest die iets te vieren heeft en tenslotte een 'oude bekende' die mee feest, want feestjes vier je niet zonder familie! Het resultaat is een dik dreamteam dat de Breek verjaardag naar het hoogste niveau tilt.

Ulterior Motive (UK)
JD & Morphex mogen gerust al enkele jaren tot de meest interessante producers op het technische vlak worden gerekend met beats die zich misschien het beste laten omschrijven als 'necksnappers'. Sinds hun debuut in 2009 waren ze onlosmakelijk verbonden aan Teebee's Subtitles waarop ze door de jaren heen goed waren voor 10 releases. Vorig jaar maakten ze de overstap naar het machtige Metalheadz, waarop ze nog eens 3 releases hadden en op 6 oktober (een week voor Breek) mogen we dan eindelijk het eerste Ulterior Motive album verwelkomen.

Technimatic (UK)
Ook de 2e headliner is eigenlijk een duo, bestaande uit Technicolour & Komatic (dat van die naam behoeft geen verdere uitleg toch?). Sinds ze in 2008 begonnen samen te werken hebben de twee releases op een breed scala aan labels op hun naam mogen schrijven. En nou wil het toeval dat ook Technimatic, net als Ulterior Motive en wijzelf, iets te vieren heeft. De heren brachten namelijk eind juli hun debuutalbum uit op Shogun Audio en doen tijdens hun release tour dus ook Eindhoven aan.

Proxima (NL)
We kunnen uiteraard geen 5e verjaardag vieren zonder een stukje Breek-geschiedenis, dus hebben we meteen maar één van de twee oprichters uitgenodigd. Zoals gezegd, feestjes vier je niet zonder familie. Proxima kennen je natuurlijk van zijn jarenlange tomeloze inzet voor Breek, totdat hij eerder dit jaar Eindhoven verruilde voor Londen. Daar heeft hij juist de laatste hand gelegd aan zijn allereerste album dat op Tempa uit zal komen!

MC Swift
De man met de fluwelen stem is wederom aanwezig om ons allen op gepaste wijze door de avond te begeleiden.

Breek Residents
Vanzelfsprekend staat de Breek crew paraat om het feestje van verdere muzikale omlijsting te voorzien.

Les Projecteurs (visuals)
De heren van Les Projecteurs kennen hun weerga niet als het gaat om innovatieve creaties, en we zijn enorm blij dat ze dit keer een stap verder zullen gaan als het gaat om vette visuals. Wat het is houden we nog even geheim!