Club 3voor12 Eindhoven


line-up: Wolfskop + No Waves & Sunrays + Guillaume Finta


Club 3voor12 Eindhoven

De beste nieuwe acts uit de lichtstad op één gezellige clubavond.

Tijdens dezer fonkelnieuwe editie van Club3voor12 Eindhoven valt er opnieuw veel te ontdekken en is ook deze club weer een muzikale achtbaan: singer-songwriter van Guillaume Finta, garagepop van No Waves & Sunrays en aanstekelijke rockcity rock  van Wolfskop.

Guillaume Finta
Duisternis in Veldhoven (zijn thuishaven) was nog niet eerder zo mooi. Dat vond de jury van de Grote Prijs van Nederland ook al, want die heeft hem door laten gaan naar de kwartfinales van de grootste bandwedstrijd van Nederland. FInta kan enkel met een gitaar als begeleiding indruk maken, maar zal niet nalaten om het geluid van zijn fraaie, pas uitgekomen EP ‘Stillness Of The Woods’ zo dicht mogelijk te benaderen.

No Waves & Sunrays
Eindhoven en garage. Ze hebben elkaar lief. En dat zorgt blijkbaar voor een vruchtbare grond, want na The Chase Club en Mozes and the Firstborn is er opnieuw een Eindhovense garageband uit die grond geschoten: No Waves & Sunrays, een band gevormd door Noor Pullens die eerder al in datzelfde The Chase Club te vinden was. Haar nieuwe band heeft een wat toegankelijker geluid en zou omschreven kunnen worden als aanstekelijke garagepop met goed meezingbare liedjes.

Wolfskop
Als een ware donderslag bij heldere hemel stootte deze nieuwe band uit Eindhoven in mei dit jaar in een keer door naar de Eredivisie van Nederlandse bands. Ze combineerden een band- en EP-presentatie in een afgeladen volle Altstadt en maakte een verpletterende indruk. De ervaringen van de ex-leden van o.a. Komatsu, The Goods en The Risque hebben ervoor gezorgd dat er in één keer een supergroep staat, die live bijzonder energiek is.