Brandend Zand 2014


Effenaar en Bureau Zwaardvis presenteren...


line-up: Orgel Vreten, Gallowstreet Brass Band, PHOX, Flip Noorman, Rina Mushonga, Emil Landman, Scrappy Tapes, Envy The West, DJ Rob'a'Billy


Het gezelligste familiefestival van Eindhoven in en rondom onze tuin!

Attend HIER het Facebook evenement van Brandend Zand 2014. Brandend Zand is  onderdeel van Hallo Cultuur! 2014.

Het is alweer tijd voor de achtste editie van ons gezellige familiefestival Brandend Zand. Er is voor ieder wat wils. Kinderen gaan heel de dag uit hun dak in het Kinderdorp, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. En de grote kinderen onder ons gaan uit hun dak op de muziek van ontzettend toffe en spannende artiesten.

Maar naast een super line-up hebben we nog veel meer. Je kunt in onze achtertuin de gezelligste kraampjes afstruinen voor de coolste vintage kleding, LP’s, boeken en speelgoed. Ook kun je bij ons terecht voor heerlijke hapjes en lekker drinken.  

Nieuw tijdens deze editie van Brandend Zand is de intieme Koninck Area waar je aan het begin van de dag kunt genieten van korte akoestische sessies van  singer-songwriters. Hoe later het wordt, hoe gekker de acts (en dat ligt niet aan de hoeveelheid bier hoor ;).

Line up:

Orgel Vreten
Moeten we deze boys nog voorstellen? Oké, even kort dan. Het duo Orgel Vreten bestaat uit Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Stereo, Wende Snijders). Ondersteunt door een gedreven ritmesectie gaan de virtuozen elkaar de strijd aan op stokoude Hammondorgels wat uitmondt in een heus orgelgevecht. Ondanks dat ze al drie maal een uitverkochte kleine zaal plat hebben gespeeld zijn we nog niet verveeld. Perfecte afsluiter voor Brandend Zand 2014.

PHOX
PHOX is een zeskoppige indieband uit Wisconsin. De debuutplaat is net uit, maar hun spetterende live reputatie snelde al voor deze release uit.  Niet voor niets stond de band al op festivals als iTunes Festival, Lollapalooza, SXSW. Voor fans van Patrick Watson, Bon Iver en Sufjan Stevens.

Gallowstreet Brass Band
Brassbands doen de laatste tijd goede zaken in Nederland. Zet een aantal blazers bij een ritmesectie en dan stroomt de energie erop los. Dat werkt tijdens carnaval maar ook op een festival. Gallowstreet Brass Band  weten perfect hoe je de tent los krijgt. Meemaken is geloven!

Flip Noorman
‘De speelman met het gescheurde gezicht’ wordt Flip Noorman ook wel genoemd. Door het plotselinge opkomen van de aandoening Bellse Parese raakte de helft van zijn gezicht verlamd, een aandoening die ertoe geleid heeft dat de liedkunstenaar letterlijk twee gezichten laat zien. Vandaag ook akoestisch te zien in de Koninck Area!

Reverend Shine Snake Oil Co.
Reverend Shine Snake Oil Co. maakt duivels verleidelijke rhythm & blues en sleuren elke toeschouwer mee terug de jaren 30 in. Geïnspireerd door ‘the good lord, wine, whiskey and women’ maakt de groep bluesrock die ook invloeden van traditionele Negro spirituals laat doorschemeren. U bent gewaarschuwd.

Rina Mushonga
Geboren in India, woonde in Londen en tegenwoordig weer in Amsterdam, maar is zelf van Nederlands/Zimbabwaanse afkomst. Rina Mushonga een wereldburger noemen is een understatement. Vanuit elk hoekje van de wereld haalt zij inspiratie met als resultaat een intrigerende combinatie van afrobeat en indiepop.

Emil Landman
Emil Landman debuteert in 2013 met 'A Bargain Between Beggars', acht nummers waarin zijn pure schrijfstijl en originele gitaarspel centraal staan. Een doortrillende gitaarsnaar, een kleine zucht, vingertoppen die zacht op een gitaar tikken. Zijn eigenzinnige, warme stem waarin altijd een tikje loomheid aanwezig is. Vandaag ook akoestisch te zien in de Koninck Area!

Mále Vráse - Rembetiko Quartet
Malé Vráse speelt Rembetiko, een Griekse muziekstijl die al sinds 1900 door Griekse straatmuzikanten gespeeld wordt. De vier mannen zingen in hun moedertaal over het harde Griekse straatleven gecomplimenteerd door de schone klanken van hun gitaren en traditionele bouzouki’s.

Scrappy Tapes
Rauwe swampblues duo uit België vol emotie, gekraak en gehuil. Ze maakten met hun debuut EP al furore in eigen land, maar tijdens Brandend Zand breken ze voor het eerst de tent af in Nederland. Voor fans van oa Jack White en Triggerfinger.  

Envy The West
Brabantse Americana met een kartelrandje. Deze heren schuwen het experiment niet en zoeken de randen van de blues op. Met al meer dan 10 jaar live ervaring en twee albums op zak hebben ze al een flinke naam gebouwd in het zuiden. 

Rivers
Kleine popliedjes: die kan je wel toevertrouwen aan Rivers. Of ze nu gaan over liefde, over reizen, heimwee hebben of opgroeien in een dorp, zangeres Annika Ijdo zorgt ervoor dat ze je gelijk raken. Ideaal met een Koninck in de hand op de Koninck Area!

De Zingende Schlager
Gekkigheid! Sjors Verdellen is doordeweeks keurslager in Ubachsberg, Limburg maar in het weekend ontpopt hij zich als super entertainer ´De Zingende Schlager´. In zijn supertolle show zal Sjors naast Duitse schlagers ook nummers over zijn favoriete stukken vlees ten gehore brengen en potjes vleesbingo spelen. Winnen! Winnen! Winnen!

The Preacher & Little Ray-D
Deze twee lokale helden sluiten de Koninck Area af met de vuigste funk, soul en groove DJ set die je je maar kan bedenken. Hallelujah!

Tijdschema: