Girl Band


+ Those Foreign Kids + dj Franco Castro


Girl Band

Vies lekkere noise show van Girl Band in Stroomhuis.

George W. Bush zei onlangs: ‘Make no mistake, you gotta see this band at least once, they’ll smoke you out of your hole’. Met venijnige gruislagen, noise en dissonante vocalen geeft Girl Band je een injectie energie van ‘heb ik jullie moeder daar’.

Oké, ze hebben in hun 3-jarig bestaan nog geen debuutalbum afgeleverd, maar dat komt er nu toch echt aan. Deze vier mannen uit Dublin -nee geen meisje in de band dus- rocken alsof ze zijn opgegroeid met de sex, drugs en noise experimenten van The Bad Seeds, Sonic Youth en experimentele Duitse krautrock. Kom ze checken tijdens een kersverse show in Het Stroomhuis. Het wordt een wilde bende met boys, girls en Girl Band!

Those Foreign Kids
Zowel de sound als de naam van deze band doen een grote club mensen uit verre oorden vermoeden, maar niks is minder waar. Dit Haarlemse garagenoise-duo doet het lekker met z'n tweeën. Met de energie van Death From Above 1979 en de gruizige fuzzlagen van shoegazers A Place to Bury Strangers denderen ze door hun debuut 'Zero Gravity Somersaulting Craze' heen.

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl