Sleepy Sun + Camera + White Manna


Eindhoven Psych Night


+ Eindhoven Psych Lab dj team


Sleepy Sun + Camera + White Manna

Drie topbands uit de neo-psych scene laten de grenzen vervagen met zonnige desert psych en krautrock uit 2016.

Psych Night gaat door waar Eindhoven Pysch Lab is gebleven. Gelukkig maar, want de neo-psychedelische scene is grenzeloos en vooral eindeloos interessant. De Amerikaanse bands Sleepy Sun en White Manna bewijzen dat samen met het Berlijnse krautkanon Camera.
  
 
Sleepy Sun
Met ‘Maui Tears’ levert Sleepy Sun begin dit jaar een album af dat ook aan het einde van het jaar nog heel hoog in lijstjes gaat eindigen. Niet dat lijstjes ertoe doen, maar het geeft aan dat deze ultieme psych rockers zich na een groot aantal prachtalbums nog steeds kunnen verbeteren. Op 'Maui Tears' schilderen ze met sferen; Melancholische teksten, skylines van palmbomen met gifgroene dreigwolken op de achtergrond en zwoele nachten die uitmonden in kleurrijke herinneringen.

Camera
Guerrilla krautrockers Camera komen uit Berlijn, de stad waar in de 60’s en 70’s een groot deel van de krautrock geschiedenis op tape werd vastgelegd en die nog altijd te voelen is in het lome maar motorische ritme van de stad. Het trio speelt in treinstations, sneakt binnen op chique afterparties en werkt samen met de ‘old boys’ van de kraut, zoals de pioniers Neu! en Cluster. Mocht je denken, ‘what the hell is krautrock?’, check dan deze toffe docu waarin de oervaders het zelf uitleggen.

White Manna
Deze psych heads ‘from California’ klinken precies zoals je dat wilt. Heerlijk 60’s, heerlijk loom, maar wel met moderne ballen. Qua feel zitten deze mannen op dezelfde space route richting Mars als hun maten van Carlton Melton, Wooden Shjips en Psychic Ills. Fuzzy, laid back en zonnig als de pest dus. Na het prachtige ‘Dune Worship’, tripte White Manna dit jaar heerlijk verder met hun 2 tracks tellende 12” Come Down Safari.