Friso Classics


in het kader van Roze Zaterdag


Bram (Jay Bee) + Radek (Zupa) + Jerre + Suze + grote zaal Spectrum


gayties, nineties & zeroes

Op deze Roze Zaterdag veranderen 2 van de 3 pleinen om 21:00 uur van Roze naar Oranje.
De Effenaar biedt daarom vanaf 21:00 uur 2 keuzes: Doorfeesten met Friso Classics in de kleine zaal, of voetbal kijken in de grote zaal, waar om 24:00 uur Spectrum losbarst.

Een nieuwe start, een nieuw concept, een nieuwe fase. Met het stoppen van het reguliere Frisofeest is er een nieuw tijdperk aangebroken. Of moeten we juist zeggen “een ouder tijdperk”? Vanaf de zomerstop zal de organisatie van het Frisofeest doorgaan als Friso Classics. Move on baby, our heart will go on, want na 22 jaar... zijn we dan toch eindelijk volwassen! En welk tijdstip is nu beter om hier mee te starten dan op de eerste Roze Zaterdag in Eindhoven?

I tell you what I want, what I really really want! Voor het eerste Friso Classics feest gaan we dan ook snoeihard terug in de tijd. Classics zal met een blast from the past terugschieten naar de dagen van de Berlage en de muziek van de 80’s en 90’s, met een vleugje 00’s! Of moeten we zeggen: Gayties & Nineties? If only we could turn back time. En dat kunnen we: Van de King en Queen of Pop tot boybands uit de Backstreet en Spicy girlgroups. Twee decennia lang tophits die iedereen nog steeds vlekkeloos mee kan zingen en waarop niemand stil zal kunnen blijven staan. Op 5 Juli zal de Effenaar dan ook haar deuren van de kleine zaal voor Friso Classics heropenen, waar we allemaal kunnen dancen with somebody!

De DJ’s zullen er voor zorgen dat je je in een ademnood danst op onze Classics party, because our rhythm is a dancer. Samen zullen ze er voor zorgen dat we the roof on fire zetten, dus follow the leader, leader, leader en dan zien we je met al je vrienden (ongeacht geaardheid) 5 Juli op Friso Classics. Neem je Barbie Girl mee because baby, we’re ready to go! Boom, boom, boom boom ;)

Met je Friso Classics kaartje heb je ook toegang tot Spectrum in de grote zaal.

Terwijl Friso Classics in de kleine zaal losbarst met heerlijke gayties, nineties, en zeroes, wordt er in de grote zaal een nieuw Effenaar-feest geboren: SPECTRUM. Op de avond van roze zaterdag zijn er dus maar liefst 2 feesten in de Effenaar. Double the fun, double the pleasure. Maar je hoeft natuurlijk niet double the ticket te betalen. Heb je dus zin in Oud EN in Nieuw, dan kun je gewoon 1 kaartje kopen, dat is voor beide feesten geldig. En da's maar 5 EUR, dus dat valt ook nog eens double mee!

Stond eerder in