King of the World


+ André van den Boogaart


King of the World

Nederlandse blues supergroep met leden van o.a. Cuby & The Blizzards, Normaal en Matt Schofield naar kleine zaal!

Als de absolute top van de Nederlandse blues scene zich verenigd in één band, dan kun je zonder twijfel praten over een heuse supergroep. En vanavond heb je de kans om die supergroep live aan het werk te zien. Erwin Java ( Cuby & The Blizzards), Fokke de Jong (Normaal), Ruud Weber (Snowy White) en Govert van der Kolm (Matt Schofield, Coco Montoya) rocken de kleine zaal naar grote blues hoogtes!

In 2013 domineerde King of the World de uitreiking van de Dutch Blues awards. Alle vijf nominaties werden namelijk gewonnen: beste bluesband, beste gitarist, beste toetsenist, beste drummer en beste bassist. Met andere woorden: king of the blues deze mannen!

André van den Boogaart
Op 4 april jongstleden presenteerde de Tilburger André van den Boogaart zijn nieuwe plaat 'Rauwe Rand'. Bluesmagazine, dat niet geheel onterecht suggereert dat Van den Boogaart de Brabantse Tom Waits is, schreef: "(...) Rauw maar ook vaak gevoelig en soms sinister gebracht in een afwisselende melange van bluesrock, Tilburgse fado, country en ballades.”