Breek Drum n Bass: o.a. Skeptical + ANT TC1


Outlook Launch Party


line-up: Skeptical + ANT TC1 + Breek residents + MC Swift + visuals by Les Projecteurs


Deze zomerse editie van Breek staat in het teken van Outlook!

Het is dit keer wat minder lang wachten op je favoriete Eindhovense drum & bass feestje want we zijn eind juni alweer terug met een Outlook Launch Party! Dit betekent dat we er een extra speciaal feestje van maken en daarom hebben we het gerenommeerde label Dispatch Recordings uitgenodigd. Dispatch was aanvankelijk een serie bestaande uit drie tracks van Hidden Agenda die tussen 1996 en 1998 uitkwamen op het legendarische Metalheadz. In 2001 volgde het label en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de drum & bass scene. Dispatch zal worden vertegenwoordigd door de immer inventieve Skeptical en labelbaas Ant TC1.

- SKEPTICAL (UK) -
Skeptical is de alias van Ashley Tindall, die nog niet bijster lang bekend was toen hij eind 2011 iedereen verraste door samen met Dub Phizix en MC Strategy het iconische "Marka" uit te brengen via Exit. Sindsdien is hij met recht één van de meest progressieve producers in zijn genre te noemen, een genre waar hij niet krampachtig aan vasthoudt maar juist doet groeien in elke manier mogelijk. Skeptical's producties zijn veelal gericht op het ritmische aspect en bevatten een breed scala aan bass-sounds. Een goed voorbeeld hiervan is zijn samenwerking met Exit-baas D-Bridge, "Move Way", dat vorig jaar nog op R&S uitkwam. Zijn meest recente wapenfeit kwam uit op Soul:r in de vorm van een 4 tracks tellende EP waarop Skeptical een prachtige weergave geeft van zijn creatieve veelzijdigheid. Verwacht één van de meest vooruitdenkende sets die je in tijden hebt gehoord!

- ANT TC1 (UK) -
Het zou natuurlijk geen Dispatch-feestje zijn zonder de man die al 13 jaar aan het hoofd staat van één de meest consistente drum & bass outlets in de scene. De man die je in het verleden releases bracht van o.a. Artificial Intelligence, Q-Project en natuurlijk Hidden Agenda. De man die de potentie zag van gasten als Survival (die we vorig jaar al mochten verwelkomen), Octane & DLR en tevens Skeptical. Kortom, geen Dispatch-feestje zonder de labelbaas. Maar Ant TC1 doet meer dan dat: in het verleden had hij releases op verschillende labels waaronder Renegade, CIA, Critical, Commercial Suicide en natuurlijk Dispatch, hij is event manager bij Metalheadz, organiseerde zelf meer dan 10 jaar Momentum in Leeds en heeft reeds meer dan 20 jaar ervaring als DJ. Met andere woorden, deze gast weet wat een feestje inhoudt en zal dat met verve demonstreren.

- MC SWIFT -
Zoals je inmiddels gewend bent zal onze vaste MC Swift aanwezig zijn om ons op gepaste wijze door de avond te hosten.

- BREEK RESIDENTS -
Verdere muzikale omlijsting zal zoals altijd verzorgd worden door de Breek crew.