Eluveitie + Arkona


+ Skálmöld


Gruwelijke pagan package trekt al plunderend langs voor exclusieve show in de moerassen van de lage landen.

Vanavond wordt het ruw op zee met een schip vol bands uit de top van de pagan en folkmetal. En dat de beste pagan niet uit Scandinavië hoeft te komen, wordt vanavond snoeihard bewezen. Met getrokken zwaard!!

Eluveitie
Deze band lijkt non stop te touren en vindt ondertussen toch de tijd om briljante albums af te leveren: Eluveitie. De Zwitsers brachten in 2012 hun epische hoogtepunt ‘Helvetios’ uit en gingen daarna op veroveringstocht langs meer dan 200 popzalen en festivals. Hun ‘new wave of folk metal’is inmiddels geperfectioneerd. Een show van Eluveitie is als een bombastisch en duister sprookje waar je maar niet genoeg van kan krijgen.

Arkona
Vorig jaar kwamen deze heersers al langs Eindhoven tijdens Paganfest 2013 en dat smaakte naar meer. Met het debuutalbum ‘Vozrozhdenie’ maakten deze Russen één van de beste Slavische pagan-albums ooit. Uiteraard rocken deze Russen als een gek, maar dan wel met een gevaarlijk groot arsenaal aan traditionele, haast mythische instrumenten. Genoeg om de oorlog tegen welke andere folkmetalband dan ook te winnen in elk geval. Hun nieuwe album ‘Yav’, verschijnt in de zomer.

Skálmöld
Death, thrash and Viking metal. Deze gevaarlijke cocktail maakte van Skálmöld de grootste metalband van IJsland. En reken maar dat er genoeg mythen, sprookjes en lugubere oorlogsverhalen zijn te vertellen op dat mysterieuze en koude eiland. Vanavond hoor je ze in een jas van overdonderende ‘battle metal’!!