Afgelast

Helmet: Betty - 20th Anniversary (verplaatst naar 3 november)


+ Snaren 90 DJ-team


Helmet speelt noiserock-mijlpaal Betty integraal. Plus alle andere hits.

--

Wegens familieomstandigheden wordt een deel van de tour van Helmet uitgesteld.
Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum, maar kunnen indien u verhinderd bent ook worden geretourneerd.

Het statement dat de band op haar eigen website heeft geplaatst:

We regret to inform you that, due to a family emergency, Helmet must postpone the following three dates:

September 27 – Nosturi – Helsinki
September 29 – Forum – Bielfield
September 30 – Effenaar KZ – Eindhoven

More details forthcoming.

http://www.helmetmusic.com/

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

--

Het is alweer dik twintig jaar geleden dat Page Hamilton en de zijnen de gitaarwereld op zijn fundamenten liet schudden met mokers van albums als Meantime en Betty. Nummers van Helmet staan vol met gitaaraanslagen als precisie-heipalen en drums als een op hol geslagen stoommachine. Geen wonder dat Helmet dan ook van grote invloed is geweest op de latere metalscene. Bands als Tool, Pantera, KoRn en Deftones noemen de band uit New York als een grote invloed.

Vooral Betty is een mijlpaal in hoe uitgeklede riffrock gespeeld moet worden. Het is een heerlijke mix van hardcore, jazz, postpunk en noise, die zelfs zo retecatchy is dat ze met Wilma’s Rainbow en Milquetoast dikke alternatieve hits hadden.

Naar aanleiding van het twintigjarige jubileum van Betty, speelt de band dit hele prijsalbum integraal, plus alle kneiters van hits van hun andere albums. Dit is niet zomaar een avondje nostalgisch meedeinen op de hakkende gitaar van Page Hamilton en co. Het wordt een college tijdloze-riffs-spelen, met Paige Hamilton als hoogleraar.