Trixie Whitley


+ Ian Clement


Trixie Whitley

Met een prachtige debuutplaat en een uitmuntende live reputatie op zak, komt Trixie naar onze intieme kleine zaal.

Trixie Whitley is voorbestemd om een groot muzikante te worden, geen twijfel over mogelijk. Haar vader, bluesgitarist en singer-songwriter Chris Whitley, sleepte haar mee de wereld over en van studio naar studio. Trixie ontmoette daardoor al op jonge leeftijd grootheden als Dave Matthews, Keith Richards en Bruce Springsteen.

Haar debuutalbum ‘Fourth Corner’, ademt ook dan ook pure ‘greatness’ uit. Het staat vol met songs die tijdloos klinken. Het album leverde haar maarliefst 3 MIA nominaties op: voor Best Album, Best Female Artist en Alternative! 

Live is waar de songs van Trixie helemaal tot leven komen. Intens, puur en oprecht. Dat bewijst ze deze zomer groots op Werchter en vanavond in intieme setting in Eindhoven. 

Ian Clement

In het voorprogramma speelt Ian Clement, Ian kennen we niet enkel als frontman van stonerrocktrio Wallace Vanborn, maar nu ook met een soloproject. Behalve een begenadigd frontman/zanger/gitarist, is Ian uiteraard ook een nogal geweldige songschrijver. Bij Wallace Vanborn verkoopt hij u spreekwoordelijke kopstoten, als Ian Clement legt hij eerder een koude hand in uw nek met pakkende, verhalende songs. Zijn debuutplaat 'Drawing Daggers' is spek naar de bek voor al wie houdt van Mark Lanegan, Nick Cave of pakweg Dan Auerbach.