Madensuyu + Nikoo e.a.


Subroutine label night with special guest Madensuyu


Line-up: Madensuyu + Nikoo + WOLVON + Katadreuffe


Madensuyu + Nikoo e.a.

Het beste indie en noise label van de lage landen en de coolste underground band uit België op één vette labelnight.

Madensuyu is een band die in alle rust en op geheel eigen wijze puntige indie met onverwachte geluidslagen mengt. Het duo bracht afgelopen jaar het in 3 dagen opgenomen ‘Stabat Mater’ uit; hun versie van het al duizenden keren uitgevoerde Middeleeuwse stuk over het verlies van een kind en de gevolgen daarvan. Ditmaal klinkt er echter  geen zalvende zang uit de speakers, maar schurende gitaren en drums vol ritmische verrassingen. Dikke aanrader voor fans van The Ex.


Nikoo
De beste noiserock van eigen bodem? Nikoo dus! En dan hebben we het voor de volledigheid over de Eindhovense bodem. De band van 'opperhoofd' Joep van Son heeft een onvervalste cultstatus met de heftig schurende en alle kanten opspringende releases, die opgepikt worden door media als Pitchfork en labels als Bella Union! En de spaarzame live shows die daarbij horen uiteraard. Vanavond is het gelukkig weer eens zover en wordt meteen de langverwachte derde release gepresenteerd.

Katadreuffe
Met hun plaat ‘Malconfort’ geven de mannen van Katadreuffe naast een fijn pak noise ook een stevig statement af. De Amsterdammers beginnen met een maniakaal ritme dat meteen het kaf van het koren scheidt. Dit is een bands voor fijnproevers uit de scene, zonder enige concessies. Katadreuffe doet pijn, herhaalt alleen de stukken die niet catchy zijn en probeert misschien zelfs wel een afstand te creëren met hun luisteraars. Waarom wil je dan toch altijd meer van deze intense noise rockers?

WOLVON
Het Groningse WOLVON heeft inmiddels een beestachtige live-reputatie bij elkaar gespeeld in heel Europa na de release van hun uiterst fijne, gruizige noise-pop-plaat ‘folds.’.  Uitgebracht op Subroutine records uiteraard. Schijnbaar doet het verhaal de ronde dat je WOLVON het best beneveld live zien, om daarna met een piep in de oren en een plak vinyl onder de arm huiswaarts te keren. Oordoppen mee dus.