Electronic Dance Masterclass door DJ Lady Aïda


Electronic Dance Masterclass door DJ Lady Aïda

DJ Lady Aïda organiseert - in samenwerking met de Effenaar- op vrijdagmiddag 28 maart 2014 om 15.30 uur een exclusief seminar voor aspirant DJ's (en producers) die zichzelf willen professionaliseren. Het seminar vind plaats in de kleine zaal van de Effenaar in Eindhoven. Tijdens het anderhalf uur durend seminar worden de deelnemers geïnformeerd over de do's en don'ts in de professionele DJ industrie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden - uit de 30 jaar DJ loopbaan van Lady Aïda en andere bekende DJ's - passeren onderwerpen als boekingen, personal branding, social media, managers, contracten, media, belastingen en het wel of niet produceren de revu. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel in het café van de Effenaar.

Over Lady Aïda
Aïda Spaninks wordt alom gerespecteerd vanwege haar eigenzinnige aanpak en vernieuwingsdrang. Ze draaide als eerste dance dj op Pinkpop in 1997 en kreeg tot acht keer toe de Bravotent (1994-2011) van het Lowlands festival met haar beats aan haar voeten. Ze begon als dj in 1985 en groeide uit tot een internationaal gerespecteerd artiest die in bekende clubs en op belangrijke (multidisciplinaire) festivals verschijnt.

Het vak van DJ is nooit haar enige bezigheid geweest. Sinds 1993 is Aïda Spaninks ook actief als journalist en docent. In de beginjaren negentig schrijft Aïda haar Rebelbass columns over dancemuziek, ondermeer voor Update magazine, Bassic Groove en Muziekkrant OOR. Vijf jaar lang blogt ze dagelijks bij VPRO 3VOOR12 met haar crossmediale muziekblog Rebelbass.

In 2009 richt Lady Aïda de eerste Eindhovense DJ school op in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten. Aïda ontwikkelt naast DJ workshops en minoren voor o.a. Fontys Hogescholen ook nieuwe media trainingen voor Kunstbalie. Sinds mei 2013 schrijft Aïda (naast Piet Hein Eek en John Körmeling) haar maandelijkse column over kunst en cultuur in de cultuurbijlage van het Eindhovens Dagblad. Lady Aïda / Rebelbass is te vinden op diverse sociale media sites als Facebook, Linkedin, Twitter, YouTube, Mixcloud etc.

Let op: Certificaathouders CKE DJ School en cursisten CKE DJ school die een kaartje
aanschaffen worden verzocht zich ook per mail in te schrijven via info@rebelbass.com