Mayhem + Nihill


30th anniversary year


+ Merrimack


The True Mayhem bestaat 30 jaar en dat wordt hels gevierd met nieuw album én een tour!

Stel je een donker en grimmig bos In Noorwegen voor, vermenigvuldig dat met 100 en denk er een een rotte lijkenlucht bij. Mocht je je dan nog steeds niet licht onbehaaglijk voelen, dan kun je het vanavond wel eens heel erg naar je zin hebben.

Het wordt ongetwijfeld een bloedige show van black metal heersers The True Mayhem . De geschiedenis van de band is bekend, berucht en ongeëvenaard op vele vlakken. Zoniet; lees het hier nog maar eens rustig na en kijk dan de docu hieronder. Live is Mayhem een ijskoud, snoeihard en toch afgrijselijk fijn spektakel, zoals afgelopen jaar nog in Tilburg tijdens het Incubate festival.  Zeker nu de band 30 jaar bestaat, een nieuw album heeft en voor een exclusieve NL show de lichtstad aandoet. Maar reken maar dat die lichten niet doordringen in de Effenaar vanavond.  Al zin in een gitzwart avontuur in mei? Ja Toch!

Nihill
Nihill is pikdonker, demonisch, hypnotiserend en heeft lak aan black metal conventies. Sinds het uitbrengen van hun derde album, het hondsbrutale ‘Verdonkermaan’, via het sludge-label Hydra Head (o.a. Isis, Pelican) worden ze unaniem bestempeld als meesters in hun genre. De mysterieuze band treed slechts sporadisch op, maar waar ze komen laten ze een onuitwisbare indruk achter. Zoals 3voor12 het oordeelde op het afgelopen RoadBurn Festival: ‘’Vernietigend’’.