Hunting The Robot


Album release party


+ Project Bongo


Hunting The Robot

Eindhovense afro-indierockers presenteren debuutalbum!

The boys are back in town. Dat wil zeggen, Eindhoven hebben ze natuurlijk nooit verlaten, maar er is wel een nieuw album van Hunting The Robot. Op Eurosonic pakten ze onlangs voor het eerst het publiek in met het materiaal van hun eerste ‘full lenght’, waarop dansbare grooves, afropop en indie rock subliem samensmelten. Voor 3FM bevatte deze bom meer dan genoeg kruit om de band te bombarderen tot Serious Talent.

 Foals, Yeasayer, Fela Kuti noemen ze zelf als inspiratie, maar dan wel op z’n Eindhovens. De mannen met de prachtige hairdo’s namen hun album zelf op en namen daar de tijd voor. Diepe warme sounds, uitgewerkte funkpatronen en doordachte zanglijnen zijn samengesmeed tot misschien wel het beste indie album dat ooit verscheen in de lichtstad. 2014 wordt een mooi jaar voor deze jagers en hun fans!

Project Bongo
Hunting The Robot nodigt de indie-pop apen van  Project Bongo uit als support. Dit jonge kwintet heeft vorig jaar al de Utrechtse Popprijs gewonnen en speelde in het voorprogramma van The Mystery Jets en The 1975. Een EP wordt gelanceerd in april. Verwacht strakke dance beats en pop hooks á la Phoenix en Two Door Cinema Club.