I Am Oak


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Jonas Alaska


I Am Oak

I Am Oak terug voor tweede show in De Kapel met nieuw album 'Ols Songd'.

In september 2012 stond I Am Oak al in de De Kapel en dat was ronduit prachtig, bijzonder en voor herhaling vatbaar. Voilà, daar zijn we dan in 2014, met het nieuwe album ‘Ols Songd’. Nog een goede reden dus om opnieuw een mooie avond in De Kapel te beleven met vers werk van deze unieke groep muzikanten.

I Am Oak is het muzikale geesteskind van de in Brabant geboren singer-songwriter Thijs Kuijken. Met de derde langspeler 'Nowhere or Tammensaari' bracht de in Utrecht residerende groep wederom een melancholische en warm album uit en dat zal met ‘Ols Songd’ niet anders zijn. De kracht van de groep zit hem in het neerzetten van een broeierige sfeer met het lijzige stemgeluid van frontman Thijs Kuijken als leidraad. Het voelt alsof Kuijken en de zijnen je meenemen op een reis langs Finse dorpjes en meren, maar dan wel in de zomer.

Jonas Alaska
Hij laat de band maar ook zijn walvis thuis en doet het dus helemaal alleen vanavond. De Noor maakt een poppy variant van Americana en bracht onlangs zijn tweede, bloedmooie album 'If Only As A Ghost' uit. Het staat vol met bitterzoete, maar heerlijk luchtige songs. En eerlijk is eerlijk, Jonas heeft geen band nodig.