Uitverkocht

Bonzai Classics


Line up: Bonzai All Stars + Airwave + Franky Kloeck + Ghost + Hosted by: MC B.I.G.


Gestoeld op de Belgische retro sounds van weleer, is Bonzai Classics een feest om niet te missen.

Na het uitverkochte succes van 2013, keert Minority Events terug in de Effenaar met Bonzai Classics. Op zaterdag 15 februari kun je weer genieten van die heerlijke oude Belgische sound en losgaan op de vetste classics van de bekende DJ’s uit de Bonzai stal. Dit jaar komen de Bonzai All Stars, DJ Ghost, Franky Kloeck en Airwave de grens overgereden om het Eindhovense publiek een stevig potje classics voor te schotelen. 

Het verhaal van Bonzai
1992. Het was onrustig in het Belgische Deurne. Waar kwamen toch steeds die harde geluiden en knallen vandaan? In de Lightning Records studio’s had men het antwoord op die vraag. Daar werden de ingrediënten gesmeed voor een uniek product, dat direct al de levens van  liefhebbers van bass en beats veranderde en dat de nieuwe generatie voorbereidde op hun missie: dansen, beuken, knallen en rammen! Bonzai Records was geboren en niet veel later was het de toepasselijke track ‘The First Rebirth’ die zorgde voor de grote doorbraak van het label. Het donderen en dreunen zou nooit meer stoppen.

Wat volgde was een ontelbare lijst met releases en ook toen Bonzai records in 2003 door Banshee Worx werd overgenomen en veranderde in Bonzai Music, bleef die lijst zich uitbreiden. Tot op de dag van vandaag valt de sound van het label niet in een hokje te plaatsen en gaan jong en oud er samen keihard op los. Er is geen partyganger ter wereld die bij het lezen van het woord ‘bonzai’ eerst aan boompjes of Japanse infanteristen denkt. Zij denken ‘tatatataaaa’!

In november 2012 werd het 20-jarige bestaan van Bonzai gevierd in een uitverkochte Ethias Arena in Hasselt. Hoewel retro-feestjes in België allesbehalve schaars zijn, was dat jubileum er eentje voor in de boeken. Van begin tot einde ging het dak eraf. Minority Events wist het direct: ook Nederland had recht op zo’n avond! De eerste Nederlands Bonzai Reunie werd een groot succes. Op 27 april 2013 was de Effenaar volledig uitverkocht en gingen ruim 1200 mensen uit hun dag op de muziek van weleer. Nooit eerder konden de Hollanders een officiële Bonzai Classics beleven. Dit succes krijgt logischerwijs een vervolg. Bonzai en Minority slaan de handen opnieuw ineen en staan garant voor een onvergetelijke knaller in de grote zaal van de Eindhovense Effenaar.

De Bonzai All Stars, Airwave, Franky Kloeck en Ghost gaan de temperatuur in de Effenaar tot ongekende hoogste doen stijgen, dat is zeker en vast!
De tweede Nederlandse Bonzai rebirth, en eentje die je beslist niet mag missen. Zorg dan ook dat je zo snel mogelijk je kaartje aanschaft, want de verwachting is dat deze avond snel uitverkocht zal gaan.