Comedy Night: Felix Heezemans + Wouter Monden + Alex Ploeg + Lambert-Jan Koops


Iedere tweede zaterdag van de maand: comedy in de Effenaar.

Felix Heezemans is in 2011 verkozen tot grootste stand-up comedy talent van Nederland en België. De komiek uit Den Bosch verkreeg zowel de jury- als de publieksprijs. "Hij weet elk soort lach bij het publiek uit te lokken: van bulderlach tot verontwaardigingslach en van glimlach tot herkenningslach", aldus de vakjury. Daarna was het een peulenschilletje voor hem om in datzelfde jaar ook meteen de publieksprijs van de Comedy Slam in de wacht te slepen. Felix oogt misschien als een voorzichtige jongen van tweede helft twintig, die in een wereld vol gevaren probeert zijn rust te bewaren. Maar op het podium is een geweldenaar van jewelste.

Wouter Monden is een comedian die hard aan de weg timmert. Sinds 2010 speelde hij meer dan 500 keer in Nederland, Belgie en Engeland. Als sympathiek uitziende jongen pakt hij het publiek moeiteloos in maar hij kan hard en cynisch uit de hoek komen als het gaat om dingen die hij écht belangrijk vindt. Door zijn energieke presentatie is hij een veel gevraagd MC. Aan deze 30-jarige jongeman zie je dat hij graag en relaxed op een comedy podium staat. Met een leuke vibe trekt hij ons mee in zijn wereld vol grappen. Hij schuwt de actualiteit niet en dat maakt hem als Stand up comedian volwassener en intelligenter.

Comedian, Cartoonist, Rock-God. Alex Ploeg is een opkomend talent in stand-up land. Sinds hij een paar jaar geleden begon heeft hij al meerdere cabaretfestivals op zijn naam, waaronder het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2011) en het Griffioen Zuidplein Cabaret festival (2012). Ondertussen is hij aangeschoven als vaste comedian bij het Comedy Café in Amsterdam en is hij niet van de Nederlandse podia te slaan. Afgelopen jaar was hij o.a. te zien bij The Comedy Factory van Najib Amhali en stond hij op Lowlands. Daarnaast is Alex ook cartoonist bij filmmagazine Preview. Alex heeft een sterke podiumpersoonlijkheid en laat met veel zelfspot en absurdisme zijn hersenspinsels op je los.

Lambert-jan Koops was in het verleden onze vaste MC tijdens de Punchline Comedy Clubs in de Effenaar. Deze droogkloot is kort van stof. Zijn leven is samen te vatten in een notendop: laat maar.

Stond eerder in