Uitverkocht

Edward Sharpe And The Magnetic Zeros


+ Foy Vance


Edward Sharpe And The Magnetic Zeros

Zing maar mee: "Ah home, let me come home. Home is whenever I'm with you."

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat Edward Sharpe and the Magnetic Zeros hun vrolijke meezinghit 'Home' uitbracht. Dit mede dankzij een groot Zweeds woonwarenhuis waarvan de naam begint met een I en eindigt op een A. Deze zomer verscheen het nieuwe titelloze album van de Amerikanen. 

In 2007 ontmoette zanger Alex Ebert zangeres Jade Castrinos voor de deur van een café in downtown Los Angeles. Dit tweetal groeide uit tot een waar collectief van supermuzikanten.

De band put uit roots rock, folk, gospel en de psychedelische muziek van de hippiebeweging uit de jaren ’60 en ’70. Van hun tour met Mumford And Sons door de USA (per trein!) kwam de aanstekelijke film "Big Easy Express" uit. 

Rolling Stone: “Groots en meeslepender geproduceerd dan vorige albums. (zie Neil Diamond- meets Otis Redding in het orchestrale drama van “Life Is Hard”). Het koorgezang en koperzetting zijn rijk, de handen van de bandleden moeten pijn doen van al dat geklap en de doorlopende groove van de instrumentale uitdaging die het album kent. Op zijn best, doet het denken aan Arcade Fire.”