Pokey LaFarge


Naked Song presents...


+ Luke Winslow-King


Deze Amerikaan brengt een geweldige mix van folk, blues en swingjazz van voor WOII.

Blues, folk, country, gipsy, Pokey. Wat? Pokey LaFarge! Deze Amerikaan ademt de Amerikaanse muziekgeschiedenis van voor WOII, brengt zijn albums uit op ‘Third Man Records’, het label van Jack White, en bouwt swingende feestjes waar zelfs de grootste muzieksnob gelukkig van wordt. Feestjes die je terugbrengen naar de rokerige nachtclubs van toen met een sound zo authentiek, dat het eng is.

Net als geestverwant C.W. Stoneking is Pokey LaFarge niet zomaar een retro act. Deze mannen menen het, leven het. De americana is ze met de paplepel ingegoten en de snaarinstrumenten zitten met secondenlijm aan hun vingers geplakt, zo lijkt het. De muziek van LaFarge zit in de verschillende afleveringen van de topserie Boardwalk Empire, maar ook op Jack White’s soloalbum ‘Blunderbuss’ staan bijdragen van Pokey. Maar, ook al heb je hem nog nooit gehoord, we kunnen het eigenlijk alleen maar keihard aanraden om vanavond te komen en mee te stappen in de tijdmachine van Pokey LaFarge.

Luke Winslow-King
Donkere kroegmuziek. Warm, gezellig en oertraditioneel Amerikaans. Ook Luke Winslow-King grijpt terug op de jaren voor de grote oorlog; blues, jazz, ragtime en de tradionals waarvan niemand weet waar ze nou precies vandaan komen. Luke staat bekend om zijn vlijmscherpe gitaarslides die hij de afgelopen tien jaar verfijnde in de barretjes van New Orleans. Toch is de beste man pas 29 jaar oud. Tijd voor een debuutalbum was het wel, en dat is er: ‘The Coming Tide’, en coming dat is Winslow-King, coming to the Effenaar.